Коментари

„Прощавай, златно момиче!“, „До последно човек“ – мрежата скърби за загиналата при наводненията ветеринарна лекарка Даниела Йорданова

„Прощавай, златно момиче!“, „До последно човек“ – мрежата скърби за загиналата при наводненията ветеринарна лекарка Даниела Йорданова

Image_15417450_40_0

 

 

Прощавай, златно момиче! Това написа в трогателен пост във фейсбук профила си пиарката Диана Дамянова по повод смъртта на ветеринарната лекарка от Царево Даниела Йорданова. Тя загина заедно с майка си, съдийката от Районния съд в града Мария Москова, чиято кола бе отнесена от придошлите води.

 

 

„Преди няколко години в Царево се роди малка ветеринарна клиника – много чиста, добре оборудвана и с изключително приветлива докторка. Постепенно всички започнаха да водят животинките си там, а тя – винаги усмихната, спокойна и с много много любов към животните и уважение към стопаните им“, пише Дамянова.

 

 

 

Приемаше да поддържа при себе си картоните на питомците, за да може на нас, клиентите , да ни е по-лесно. Веднъж видях, че храни и бездомни кучета, които някой беше зарязал, а тя им даваше всеки ден храна, която готвеше и вареше от къщи. Това момиче днес вече го няма. Беше на 33. Вчера е загинало на мостче, над малката рекичка в Царево. Мостче, което скоро е било „укрепено“ от близки до кмета фирми и за което се говори че е било подкопано само преди няколко месеца, за да се извади необходимия за друг церевски обществен строеж пясък“, пише още Дамянова.

 

 

„Прощавай докторке! Прощавай, златно момиче!“, пише пиарката.

Хиляди опечалени във фейсбук скърбят за 33 -годишната ветеринарна лекарка Даниела Йорданова, която загина трагично при потопа в Царево. Хора от цяла България поднесоха своите съболезнования, а някои от тях се възхитиха на нейната безкористна смелост, тъй като смятат, че младата лекарка е загубила живота си в опит да спаси кучетата в кабинета си от удавяне.

 

 

 

Violeta Gercheva пише:
Светлина по пътя ти….. Даде си живота, за да се опиташ да спасиш кученцата….Само на 33-ветеринарката от Царево-Д-р Даниела Йорданова.

Загиналата д-р Даниела Йорданова тръгнала в потопа в Царево да спасява кучетата. До последно човек! Почивай в мир, мило момиче, пише друг потребител.

 

 

 

Dimitar Mitev-Dundee споделя собствени впечатления:

Жестокият потоп в южното ни Черноморие отне живота на няколко невинни души, сред които е и д-р Даниела Йорданова, ветеринар в Царево, и нейната майка!

Д-р Йорданова беше изключителен професионалист и невероятен човек, който беше предан на своята професия, обичаше животните и винаги правеше най-доброто за тях.
Тя се грижеше и за нашето куче през всичките години от неговото раждане.

Ще липсвате много както на Бъди, така и на всички други четириноги сладури!
Дано направите още по-добра клиника там където отлетяхте!
Съболезнования от цялото ни семейство. Почивайте в мир!

 

 

 

Вики Здравкова е споделила много емоционален пост: Светъл път на д- р Даниела Йорданова , която е тръгнала да спасява кучета, за които се е грижила по време на потопа в Царево.

Като четох за нея наистина настръхнах и много плаках защото много истории за спасени животни съм чела , но подобна самоотверженост и то в такъв момент , когато чувството за самосъхранение обикновено е по- силно е нещо наистина уникално.
Много жалко за момичето защото сме загубили стойностен човек , а животинките са загубили човек, който явно ги е обичал, много , за да се сети за тях при подобно бедствие и го доказа за съжаление ,като плати с живота си.

Животът на Земята ти се дава даром, но мястото в Рая трябва да си го заслужил . Без съмнение д-р Даниела Йорданова е там ,защото вярвам, че такива хора се раждат със запазено място ,заради това което правят в земният си живот. Поклон.

 

 

 

Радиожурналистката Iva Doichinova също е познавала лично ветеринарната лекарка:
Това прекрасно момиче – д-р Даниела Йорданова е ветеринарката на Царево. Имахме среща с нея това лято по повод Прим. Препоръчаха ни я като много добър лекар и човек. Такава е, такава беше.

 

 

 

Tania Boyajieva разказва:

Изключително много съм разстроена! Едно е когато четеш за жертви, но са ти далечни като хора, друго е когато познаваш човека и си имал някакви отношения с него! Може би си спомняте снимките ми от почивката ми в Китен заедно с приятелката ми Дани и двете ѝ кучета Сара и Тайсън. По едно време Сара почна много да кашля. С Дани се притеснихме и питахме хазяйката ни къде има ветеринар. Оказа се, че в Китен няма и тя ни насочи към Царево. Заведохме Сара при д-р Даниела Йорданова, млада ветеринарка, както разбрах сега – само на 30 години. Тя беше толкова мила и с такава любов и професионализъм прегледа Сара, че искрено ѝ се възхитих! Личеше си, че много обича работата си. Кабинетът й беше красиво подреден. Д-р Йорданова предписа и ни даде лекарства за Сара и тя доста бързо се оправи след това. Сега ми се къса сърцето, като разбрах, че д-р Йорданова и майка й са сред жертвите на стихията в Царево!

 

 

 Даниела Йорданова и майка й – съдия Мария Москова, загинаха отнесени от приливната вълна в дерето по алеята в кв. “Василико” в Царево. Там мощната вълна скъсала моста и колата на съдийката е паднала в дерето. Ветеринарната лекарка и нейната 54-годишна майка били в малък нисан джук.

 

 

Тялото на съдийката изплува в района на пристанището в сряда по обед, а няколко часа по-късно в същия район и това на 30-годишната ѝ дъщеря. Около 16,45 катер на Гранична полиция, обхождащ залива край Царево, забелязал тялото във водата.

 

 

„С огромно прискърбие научихме за тъжната вест за нелепата и преждевременна загуба на нашия уважаван колега д-р Даниела Йорданова. Това е тъжно събитие за цялата ни ветеринарномедицинска колегия“, написаха в съболезнователно писмо от Българския ветеринарен съюз на сайта си.

 

По-рано днес кабинетът обяви Ден на национален траур на 8 септември в памет на жертвите в Царево.

24 часа

Коментари

More in Коментари

dachkov-chenro-bqla

Навални беше измамник от ниска топка, налудничав нарцис, чиято цел никога не е била демокрацията и свободата

февруари 21, 2024
960x540

Останах неприятно изненадан от хиленето на Юлия Навальная, съпруга на Навални на Мюнхенската конференция за сигурност след новината за неговата смърт

февруари 18, 2024
orig_f44af68da0f213a8aecdab2f0948d207

Първан Симеонов за Навални: Да, последните, които имат интерес от това сега, са властите в Москва

февруари 17, 2024
e8003c701e6037d431b20a0cfe139b21

Урокът на Путин и нашите идиоти, които ще ни пазят от Русия

февруари 9, 2024
960x540

След като стана ясно, че нито Байдън, нито Държавния департамент или Пентагона ще приемат групата подлизурковци, възниква логичния въпрос, те в крайна сметка при кого отиват ?

февруари 2, 2024
86e80ff6a5574e78a998b472524a82a3

Разбирате ли, че в държава, в която управляващите си назначават проверяващите, нищо не може да се случи

януари 30, 2024