СВЯТ

Руснаците ще превземат и Одеса, прогнозира бивш съветник на Пентагона

Руснаците ще превземат и Одеса, прогнозира бивш съветник на Пентагона

 

169366692020303

 

Бившият съветник на Пентагона Дъглас Макгрегър е сигурен, че Въоръжените сили на Руската федерация се придвижват дълбоко в Украйна по балансиран и предпазлив начин, но ако разберат, че в Киев няма интерес от прекратяването на конфликта, те ще преминат Днепър, ще превземат Одеса и ще се насочат към Киев.

 

 

Съответните предупреждения пенсионираният полковник изрази в ефира на YouTube канала на журналиста Стивън Гарднър, пише БЛИЦ.

 

 

 

„Ще напреднат чак до Днепър, точно до Киев, ще пресекат реката на юг и ще вземат Одеса, защото няма алтернатива“, обясни Макгрегър.

Американският полковник добави, че ако и това не бъде достатъчно за започване на преговори от страна на Киев, тогава Москва няма да има друг избор, освен да премести армията си към румънската и полската граница. Всичко това, според Макгрегър, може да окаже голямо влияние върху Европа.

 

 

 

Бившият съветник на Пентагона увери, че няма съмнение в способността на руснаците да реализират подобен сценарий.

 

 

Украинската контраофанзива скоро ще бъде белязана от провал поради банална липса на личен състав. Тази прогноза пък изрази американският радиоводещ, анализатор Гарланд Никсън. 

 

 

Според него за Киев става все по-трудно не само да спечели доверието на западните партньори, но и да намери подкрепа от собствените си граждани: обиколки на военни комисари чакат украинците на най-неочаквани места и военното положение се удължава безкрайно, защото почти няма с кого да се бориш, аргументира се експертът, цитиран от чужди агенции.

„В сегашната ситуация вече е очевидно, че украинската армия няма достатъчно войници, за да атакува. Нещо повече, скоро дори няма да има кой да се защити“, изрази прогнозата си той по време на предаване в YouTube.

 

 

По-рано друг американски експерт, бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън, предупреди Владимир Зеленски за предстоящото поражение на елитната бригада на Въоръжените сили на Украйна. Той каза, че поделението не е оправдало очакванията към него и е претърпяло големи загуби.

 

 

 

Според него дори първата отбранителна линия на руските въоръжени сили е била твърде трудна за украинската армия, по време на щурма на която военнослужещите от въоръжените сили на Украйна са загубили много танкове и бойни машини на пехотата, доставени от Запада.

Блиц

СВЯТ

More in СВЯТ

big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024
милиардер

По 1-2 банки ще фалират на седмица, предупреди американски милиардер

май 16, 2024
фицо - 1

Фицо е дошъл в съзнание, няма опасност за живота му, стрелецът бил противник на политиката му

май 16, 2024
progovori-mazhat-prostrelial-fitso-666

Проговори мъжът, прострелял Фицо: Не съм съгласен с политиката на правителството / ВИДЕО

май 15, 2024
big_7f9ef163-7274-44c4-9f38-c2db1d8f107d

Фицо е между живота и смъртта, следващите няколко часа са решаващи за словашкия премиер

май 15, 2024
фицо

Простреляха словашкия премиер Роберт Фицо / СНИМКИ

май 15, 2024