Криминално

С тръба в главата ударили момиче бандитите, задържани в София при опит за обир на мол, единият бе прострелян смъртоносно / СНИМКИ

С тръба в главата ударили момиче бандитите, задържани в София при опит за обир на мол, единият бе прострелян смъртоносно / СНИМКИ

 

big_payimage-601148

 

 

Нови подробности около стрелбата със загинал в столичен мол:

 

 

Полицаи простреляха смъртоносно 18-годишен младеж след преследване в София. То започнало след сигнал за нападение и обир на две момичета в района на столичен хотел.

 

 

 

Малко след 2.00 ч. в нощта срещу понеделник застреляният и двама негови съучастници ударили с тръба едно от момичетата и след заплаха, им отнели раница с лични вещи и пари, предава Нова тв.

 

 

 

Групата действала от началото на месеца, а за краткото време били осъществили три грабежа. Действали по една и съща схема – удряли с тръба в главата момиче, плашели и че имат пистолет. Вземали плячката и бягали.

 

 

 

В хода на предприетите оперативно-издирвателни действия, около 5.15 часа охранител в столичен бизнес център подал сигнал за трима маскирани, които прескачат оградата на обекта, носейки някакъв багаж.

 

 

 

На място са изпратени полицейски екипи. Те последвали тримата млади мъже, които пък се опитали да се качат в автобус на масовия градски транспорт. 15-годишен е задържан на място, а другите двама скочили от автобуса и побегнали пеша.

 

 

 

При преследването са произведени предупредителни изстрели в безопасна посока, но бегълците не спрели. При последващ още един изстрел бил ранен един от преследваните – 18-годишен. Той незабавно е откаран в болница и по-късно е починал.

 

 

 

Другарят му – на 15 години, бил задържан.

Третият мъж, над 20-годишен, бил арестуван преди минути в столичния квартал „Ботунец“. Именно там живеели всички от престъпната банда.

 

Работата по изясняване на всички факти и обстоятелства около случаите продължава.



Криминално

More in Криминално

ezgif-7-9829810ebe

Жертвата на стрелбата в София е ясна, не е случаен човек, а причината – уреждане на сметки

юли 4, 2024
Image_18287188_40_0

Ексклузивна новина: Известният продуцент Нико Тупарев е арестуван!

юни 27, 2024
пловдивчанин

57-годишен пловдивчанин е в неизвестност от 6 месеца, апартаментите му са продадени

май 19, 2024
zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024