Русия

Изненада: Москва показа „убития“ командващ на Черноморския флот, службите в Киев „проверяват“ информаторите си

Изненада: Москва показа „убития“ командващ на Черноморския флот, службите в Киев „проверяват“ информаторите си

 

ezgif-1-41a813bdb7

 

 

„Убитият“ при атаката срещу щаба на Черноморския флот в Севастопол адмирал Виктор Соколов се появи на заседание на колегиума на министерството на отбраната. За това съобщават руските медии, като иронично коментират хвалбите на Киев, че адм. Соколов е бил убит по време на ракетната атака на украинските сили на 22 септември.

 

 

 

 

Днес руското министерство на отбраната разпространи видео, на която се вижда командващия Черноморския флот адмирал Виктор Соколов да участва във видеоконферентна среща под председателството на министъра на отбраната Сергей Шойгу.

 

 

Адмирал Соколов се появява на голям екран заедно с други висши военни служители. В съобщение за медиите се посочва, че срещата се е състояла днес.

 

 

Преди това украинското военно разузнаване и медиите в Киев тържествуващо обявиха за „ликвидирането“ на адмирала заедно с десетки офицери от ЧФ по време на съвещание на командния състав на флота.

 

 

 

Според Киев спецоперацията, наречена „Капан за раци“, довела до десетки убити и ранени, включително висшето ръководство на флота. „Дръзката и усърдна работа на Силите за специални операции позволи „навременно и точно“ да се удари щабът на Черноморския флот по време на среща на ръководството на руския флот във временно окупирания град Севастопол“, се посочваше в съобщението на украинското военно разузнаване.

 

 

 

А началникът на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна Кирило Буданов съобщи, че най-малко 9 души са били убити в резултат на атаката. Освен това 16 души са ранени, сред които руски генерали.

 

 

 

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков днес заяви, че не разполага с информация за смъртта на командващия руския Черноморски флот.

 

 

„Министерството на отбраната няма информация за това“, заяви Песков пред медиите.

 

 

 
Днес украинските медии разпространиха съобщение на Силите за специални операции след появата на живия адмирал Соколов.

 

 

„Доколкото руснаците бяха принудени да публикуват отговор с уж живия Соколов – нашите подразделения уточняват информация. Това се случва в рамките на събирането на данни за резултатите от преведената операция“, обясняват от ССО.

 

Превод и редакция: Епицентър.БГ

 

Русия

More in Русия

1010x570

В Москва откриха изложба на западно военно оборудване, заловено в Украйна / ВИДЕО

май 1, 2024
FILE PHOTO: A sign outside the headquarters of JP Morgan Chase & Co in New York, September 19, 2013. REUTERS/Mike Segar/File Photo

Русия конфискува $440 млн. от най-голямата американска банка JPMorgan

април 25, 2024
ezgif-6-4cf25b0bf5

Путин се срещна с Емир Кустурица в Кремъл и обяви: Фашизмът е жив, използват го срещу Русия!

април 2, 2024
Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Путин: Москва вече знае кой е извършителят на терористичната атака

март 25, 2024
ислам

Това 15-годишно момче спаси над 100 зрители от касапницата до Москва. „Връщах се пак и пак“

март 24, 2024