Криминално

Двама с качулки пребиха кандидат за кмет от местна коалиция на БСП, в болница е

Двама с качулки пребиха кандидат за кмет от местна коалиция на БСП, в болница е

 

бадурков

 

Двама мъже с качулки са нападнали един от кандидат-кметовете на село Зидарово, съобщават от Бургаската полиция. Инцидентът е станал в първите часове на деня. 

 

 

Нападнатият разказал пред униформените, че двамата го напръскали с лютив спрей и му нанесли удари по главата и тялото, след което избягали.

 

 

 

Пострадалият е с общи наранявания и едно счупено ребро. Той е настанен за лечение в УМБАЛ Бургас. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

 

По-късно стана ясно, че става дума за кандидата за кмет на село Зидарово от местна коалиция „БСП за България, партия МИР и Български гласъ“ в община Созопол Христо Бардуков.

 

 

Маскирани мутри са влизли и нанесли жестоки удари по тялото на младия общественик и политик от екипа на кмета на община Созопол Тихомир Янакиев. В момента Бардуков е в Интензивно отделение на болницата в Бургас с потрошени ребра и фрактури по цялото тяло, съобщиха от партия МИР.

„Категорично и остро осъждаме акта на насилие извършен по такъв нагъл, безскрупулен и дързък начин срещу Христо Бардуков. Очевидно мутрите и мафията са силно притеснени от факта, че вече четири години са извън управлението на община Созопол и че екипа на кмета Тихомир Янакиев има всички шансове да спечели предстоящите избори още на първи тур. Повече от очевидно е, че мутрите и мафията завладяха и управляват страната и сега прилагат своите мутренски методи, за да завладеят и местната власт.

 

 

Тези методи на побой и сплашване са присъщи на мутрите от началото на 90-те години и по всичко личи, че това деяние е с цел сплашване и отказване от надпреварата. Категорично се противопоставяме на този вандалски акт и заявяваме, че нас не ние е страх. Ще продължим нашата битка за мир, свобода и справедливост в община Созопол и всяка друга българска община“, заяви председателят на партия МИР Симеон Славчев.

 

 

Лидерът на партия МИР призова полицията и прокуратурата незабавно да предприемат действия и да открият извършителите на това криминално деяние.

 

Оф нюз

Криминално

More in Криминално

zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024