ОБЩЕСТВО

Борислав Михайлов пред спортната комисия в парламента: Няма да съм изкупителна жертва за платен протест

Борислав Михайлов пред спортната комисия в парламента: Няма да съм изкупителна жертва за платен протест

big_02768134

 

 

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов говори пред Комисията по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта в Народното събрание за скандалите и протеста около двубоя между „лъвовете“ и Унгария.

 

 

 

„Вчера изпратихме цялата хронология и сте запознати всички. Цялата комуникация идва от сведения от компетентните органи в България, от фейсбук страници, от изследване на проблемите за сигурността на този мач от страна на УЕФА.

 

 

 

 

Очакваха се над 3500 фенове и до крайно десни фракции от Унгария. Ние няма как да знаем какви са заплахите като футболен съюз. Затова има компетентни органи и изпратени писма“, отговори Михайлов на първия въпрос, касаещ защо БФС не е запознала предварително футболната общественост за комуникацията на централата със СДВР и УЕФА за изместване на двубоя между България и Унгария.

 

 

 

Последва изявление на Борислав Михайлов, което той прочете пред комисията. В него той отново отрече БФС да поеме отговорност за кървавия протест миналия четвъртък.

 

 

 

„Уважавана г-жо председател, уважаема комисия! Благодаря ви, че отново имам възможността да изясня хронологията по организация на двубоя с Унгария. БФС носи отговорност на стадиона, но не и извън него.

 

 

Недопустимо е да се търси отговорност от БФС за случващото се извън стадиона. Отговорност трябва да се търси от провокаторите и хората, които са им платили. БФС не може да се превърне в изкупителна жертва.

 

 

 

УЕФА наказва за нахлуване на стадиона, за чупене на държавно и частно имущество с цел прекратяване на мача. Организираме мач, в който трябва да сме сигурни за сигурността на хората, на футболистите и всички служители. Свастиките не са толкова опасни, защото ще ни накажат с глоба. Горд съм, че успяхме да спасим човешки животи“, каза още Михайлов.

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

селфи

Живко Коцев признал за чадъра над контрабандните канали и сам дал показания срещу Петя Банкова

април 7, 2024
lena-kotsev-655x490

Лена цепи мрака: На лицето на Живко Коцев е изписано, че не е престъпник…

април 7, 2024
месо

Кило агнешко удря 35-40 лева за Великден и Гергьовден

април 7, 2024
гаджев

Христо Гаджев, ГЕРБ: Веднъж съм бил в кабинета на Кирил Петков и вътре ме чакаше Пеевски

април 7, 2024
1010x570

Съдът: Има данни за съпричастност към престъпната дейност на Живко Коцев, да стане обвиняем

април 6, 2024
big_b698e66a-16a4-4a96-8883-c0f97562e2c6

Погребаха княз Кардам Търновски във „Врана“ / СНИМКИ

април 6, 2024