Коментари

България си има своя герой насред пламъците и хаоса на снощните погроми в столицата

България си има своя герой насред пламъците и хаоса на снощните погроми в столицата

 

ezgif-4-3ff5c0e809

 

 

Илиан Илиев е големият герой на България от снощния кървав ад в центъра на София. Докато някои трошаха и палеха, новият селекционер градеше и твореше в дебюта си начело на представителния ни тим.

 

55-годишният специалист незаслужено остана в периферията на събитията, край пламъците на протеста, които обаче не успяха да погълнат неговия труд и този на футболистите. Защото и те, като него, трябва да бъдат аплодирани за спечелената точка срещу Унгария снощи. Равенство 2:2, постигнато в невиждани и нечувани досега условия.

 

 
Илиан стана първият селекционер на България, прохождащ на най-отговорния пост в такава обстановка – страшна и смразяваща. Трябва да си не човек, а желязо, за да издържиш на огромното напрежение. И в крайна сметка не само да оцелееш, но и да спечелиш точка, която отвсякъде погледнато си е равна на победа. И с оглед състоянието на националния отбор, и с оглед на това, което се случваше извън стадиона.

 

Вижте само как и съдбата е против младия ни тим. Пак допуснат гол в последната минута, пак изравняване, пак изпуснат успех. Всъщност – не. Това си е успех.

 

 

А Алекс Петков в никакъв случай не бива да бъде обвиняван за нелепия автогол – момчето прави изключителна кариера в клубния си тим и винаги играе със сърце и душа за България. И със сигурност ще е така и занапред.

 

 
Румен ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ

Коментари

More in Коментари

chukov

Боян Чуков: В Киев ври и кипи. Зеленски ще опере пешкира. Няма как

ноември 29, 2023
уродливо

Падналият сняг показа уродливото лице на липсващата държава

ноември 26, 2023
dnes-16-maiki-blagodariat-boga-milostta-293

Днес 16 майки благодарят на Бога за милостта към рожбите им! Ами ако беше се случило най-страшното…

ноември 24, 2023
peevski-pp-db-655x369

Как активните борци срещу Пеевски от ПП-ДБ му станаха подчинени. Да, Доган е прав – той е феномен

ноември 23, 2023
шахматистки

В жалката ни териториална колония, пари за амеркански бракми има, но за талантливи деца няма

ноември 22, 2023
960x540

Неуважаеми политици, нямате ни срам от хората, ни страх от Бога. Но, Той ни гледа и въздава справедливост. Не го забравяйте

ноември 20, 2023