Коментари

България си има своя герой насред пламъците и хаоса на снощните погроми в столицата

България си има своя герой насред пламъците и хаоса на снощните погроми в столицата

 

ezgif-4-3ff5c0e809

 

 

Илиан Илиев е големият герой на България от снощния кървав ад в центъра на София. Докато някои трошаха и палеха, новият селекционер градеше и твореше в дебюта си начело на представителния ни тим.

 

55-годишният специалист незаслужено остана в периферията на събитията, край пламъците на протеста, които обаче не успяха да погълнат неговия труд и този на футболистите. Защото и те, като него, трябва да бъдат аплодирани за спечелената точка срещу Унгария снощи. Равенство 2:2, постигнато в невиждани и нечувани досега условия.

 

 
Илиан стана първият селекционер на България, прохождащ на най-отговорния пост в такава обстановка – страшна и смразяваща. Трябва да си не човек, а желязо, за да издържиш на огромното напрежение. И в крайна сметка не само да оцелееш, но и да спечелиш точка, която отвсякъде погледнато си е равна на победа. И с оглед състоянието на националния отбор, и с оглед на това, което се случваше извън стадиона.

 

Вижте само как и съдбата е против младия ни тим. Пак допуснат гол в последната минута, пак изравняване, пак изпуснат успех. Всъщност – не. Това си е успех.

 

 

А Алекс Петков в никакъв случай не бива да бъде обвиняван за нелепия автогол – момчето прави изключителна кариера в клубния си тим и винаги играе със сърце и душа за България. И със сигурност ще е така и занапред.

 

 
Румен ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ

Коментари

More in Коментари

1134646

Какво значение има, че 147 страни, членки на ООН, вкл. България, са признали Палестина?! Цецка не го знае и не се интересува

май 29, 2024
large_ce8c1e7c542819639b31c5c9ee261eb8

Опасно близо: На 23 май Европа е била на ръба за задействане на ядрената защита на Русия

май 29, 2024
chukov

Боян Чуков: НАТО обсъжда да закрие небето над Западна Украйна. Следват ядрени удари…

май 28, 2024
treta-kolaj

СОФИЯ ПРИВЕТСТВА ТРЕТАТА СВЕТОВНА ВОЙНА

май 27, 2024
марко

Столтенберг бълнува за войски в Русия. Този побъркан човек е подкрепян от най-глупавия лидер в Европа Макрон. Да гласуваме срещу тях!

май 27, 2024
1249613

Колтуклиева: Личният му „Лексус“ стои в двора на кооперацията, а борецът за евроценности използва държавата за лична употреба

май 17, 2024