Коментари

Неуважаеми политици, нямате ни срам от хората, ни страх от Бога. Но, Той ни гледа и въздава справедливост. Не го забравяйте

Неуважаеми политици, нямате ни срам от хората, ни страх от Бога. Но, Той ни гледа и въздава справедливост. Не го забравяйте

 

960x540

 

 

Току-що изгледах репортажа по Нова тв за бащата, който отглежда сам детето си, а то е с увреждане и иска да си направи…баня!?!?! Един отруден, страдащ, но горд и достоен човек, който не хленчи, не мрънка, а се бори със зъби и нокти със системата у нас. Тази система, която не се интересува от човека и неговите проблеми, а само от делегираните бюджети и грантовете.

 

 

Винаги съм била категорично против това масивно навлизане на НПО в социалните грижи и образованието у нас. Единици са организациите, които наистина вършат полезни неща. Смятам, че тези сфери са изключително държавно задължение. И изпълнението на това задължение е мярка за цивилизоваността на една държава и едно общество. У нас  по този критерий сме кръгла НУЛА!!!!

 

 

 

Явно грижите за хората с увреждания и техните близки не са евроатлантическа ценност, както е еврозоната и шенген. Питайте този човек, както и хилядите други с такива проблеми дали ги интересува това. Не, не ги интересува, неуважаеми политици от всички цветове, партии и други подобни. Защото за вас тези хора не съществуват. Както и всички останали, впрочем. Ние не сме важни за вас, изборите свършиха, големите обещания и захаросани приказки – също.

 

 
За какви точно ценности ни омайвате, вие говорещи глави от телевизорите, които обикаляте денонощно студията, за да разходите новите си комстюмчета и роклета. Кой от вас знае какво е да имаш болно дете и да се бориш със системата.  Сега вече започнаха и лъскавите тържества, на които пръскате стотици хиляди левове, за да се самонаграждавате с измислени статуетки и грамоти, идва Коледа и ще станете отново бели и добри за пет дни.

 

 

 

И, разбира се, телевизионните говорещи глави ви пригласят. Но нито те, нито вие знаете за какво става дума. Само костюмите, вратовръзките и фишутата на псеводанализаторите ще направят не само баня, а ще санират цялата къща на този човек. Толкова е гнусно и фалшиво това, което се лее от екрана, толкова е противно и мазно, овъртолено в евтини приказки за ценности. Жалки сте, говорители на чужда повеля да ни унищожите.

 

 

 

И естествено е най-лесно да се започне с най-уязвимите. И то не пряко, а косвено – като не се полагат грижи, като се правите, че ги няма и не ги виждате. Само това ви отличава от едно друго време, което ужким е отдавна отминало, но не бива никога да го забравяме. Тогава на прицел бяха психично болните и хората с увреждания. Сега не е много по-различно, просто ги игнорирате.

 

 

 

Защото те не са лъскави, защото те не крещят умнокрасиво и няма да ги видите на жълтите павета, защото те не са като онези, дето ходят по водата, напомпани с кухо самочувствие. Когато някой от тях се качи пиян в колата, му давате ефир да се извинява за наглостта и ароганттността му, проявявате „разбиране“, а за хората с увреждания мълчите, даже не и гузно, отвръщате с погнуса очи от тях. Но те съществуват, те са едни от нас. Щях да кажа като нас, но не  – те са по-добри, защото страданието пречиства и възвисява, вади те от блатото на тщеславието и самодоволството.

 

 

 

 

Неуважаеми политици, нямате ни срам от хората, ни страх от Бога. Но, Той ни гледа и въздава справедливост. Не го забравяйте, когато се напъхате в лъскавите държавни лимузини, които ви карат от софра на софра. Ние сме тук, ние сме живи, ние ще оцелеем, въпреки всичко!

 

 

Цветеслава Гълъбова

Коментари

More in Коментари

75573_0262194a5e4fdb0d96016606c7b924ce

Пеевски отсече: „всичко свърши Христо, приятелю мой“! Без ДПС наистина всичко за наглите Кирчо, Христо и Лена приключва!

февруари 22, 2024
fd6bd38bf8c9e669904ce7182b37d522

ПИК: Браво на Пеевски – отвори Кутията на Пандора! Бойкикев е ибрикчия на Сараите, Антикорупционният фонд е бухалката му. А Борисов пак се усуква

февруари 22, 2024
dachkov-chenro-bqla

Навални беше измамник от ниска топка, налудничав нарцис, чиято цел никога не е била демокрацията и свободата

февруари 21, 2024
960x540

Останах неприятно изненадан от хиленето на Юлия Навальная, съпруга на Навални на Мюнхенската конференция за сигурност след новината за неговата смърт

февруари 18, 2024
orig_f44af68da0f213a8aecdab2f0948d207

Първан Симеонов за Навални: Да, последните, които имат интерес от това сега, са властите в Москва

февруари 17, 2024
e8003c701e6037d431b20a0cfe139b21

Урокът на Путин и нашите идиоти, които ще ни пазят от Русия

февруари 9, 2024