ОБЩЕСТВО

Михайлов подаде оставка: Изключително горд съм от постигнатото! Нито един клуб не ми я поиска

Михайлов подаде оставка: Изключително горд съм от постигнатото! Нито един клуб не ми я поиска

михайлов

 

 

 

Президентът на БФС Борислав Михайлов подаде оставка! Tой изтъкна, че е горд от постигнатото като ръководител на родния футбол, изреждайки какво е направила централата в последните години.

„Изключително горд съм от постигнатото. Работих в ненормални условия. Това са факти и никой не може да ги оспорва. Имате оставката ми!“, каза Михайлов на брифинга в централата на БФС.

 

 

„Имате я и благодарение на вас. Нито един клуб не ми иска оставката“, обясни още Михайлов.

 

 

Това бе първо събиране на шефовете на футболния съюз след протеста на 16 ноември срещу управлението на Борислав Михайлов, довел до масови сблъсъци на футболни фенове и полиция.

Събранието се чака с голям интерес не само от футболните среди, но и заради големия обществен и политически натиск върху Михайлов да си подаде оставката. След протеста на футболните фенове президентът на БФС беше призован да се оттегли от членове на правителството, лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, както и някои фигури от българския футбол, които доскоро го подкрепяха като Наско Сираков.

 

 

Часове преди заседанието на Изпълнителния комитет на БФС на Националната футболна база „Бояна“ се засили полицейското присъствие.

 

 

Там имаше две водни оръдия, над 20 буса на жандармерията и над 15 патрулки за 20-ина журналисти, които чакат отвън. Причина за това засилено полицейско присъствие е, че БФС са подали сигнал, че ще има протест.

 

 

„Дори при този натиск, аз съм горд, че успяхме да спасим човешки животи, заяви Михайлов веднага след протеста срещу БФС по време на мача България-Унгария

„БФС и аз като негов президент не можем да се превръщаме в изкупителна жертва за това, че някой е организирал платен протест, въпреки тревожните сигнали, а трети е планирал ексцесии с цел да прехвърли вината върху нас“ , това заяви преди дни Михайлов на изслушване в спортната комисия в Народното събрание.

 

24 часа

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

big_122

Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев продават Първа инвестиционна банка, ясни са мераклиите да я купят

май 20, 2024
пловдивчанин

57-годишен пловдивчанин е в неизвестност от 6 месеца, апартаментите му са продадени

май 19, 2024
960x540

Музеят на сатирата в Габрово издокара Христо Иванов като тлъста куртизанка по жартиери и мазно кафе

май 18, 2024
3304fa90f521d83df63fc0ab1522882e

40% от българите не са прочели нито една книга миналата година, близо 2/3 не са ходили на театър

май 18, 2024
phpbcuamt_559x345

Радев: Победа над Русия е невъзможна, продължаването на войната в Украйна не е изход

май 18, 2024
1249613

Колтуклиева: Личният му „Лексус“ стои в двора на кооперацията, а борецът за евроценности използва държавата за лична употреба

май 17, 2024