Русия

Путин: Помните ли какво обещаха на Горбачов през 1991 г.?

Путин: Помните ли какво обещаха на Горбачов през 1991 г.?

путин-виц5e_pqpv22

 

 

 

Руският президент Владимир Путин заяви, че Западът „прехвърля разузнавателна информация и оръжия в реално време на врага“ и води хибридна война срещу Русия. Той също така добави, че активността на НАТО рязко се е увеличила, а значителни сили от САЩ са разположени до границите на Русия.

 

 

„През 1991 г. те обещаха на Горбачов: нито сантиметър на изток. Лъжат безсрамно на всяка крачка. В същото време агресивният характер на блока вече не се крие зад отбранителни формулировки“, каза Путин, цитиран от агенция УНИАН.

 

 

 

Президентът на РФ заяви, че няма да се откаже от военните цели срещу Украйна. Както каза Путин по време на реч на колегията на руското министерство на отбраната, той няма да се откаже от „целите на специалната военна операция“, както Западът не се отказва от „агресивните цели в Украйна“.

 

 

 

„Западът не се отказва от стратегията си за сдържане на Русия и не се отказва от агресивните си цели в Украйна. Е, ние няма да се откажем от нашите цели на специалната военна операция“, каза руският президент.

 

 

 

Рухнаха всички опити на Запада да нанесе стратегическо поражение на Руската федерация, а освен това рухна и митът за неуязвимостта на западната военна техника, добави още Путин на съвещание в Министерството на отбраната, предаде ТАСС.

 

 

 

„Митът за неуязвимостта на западната военна техника се срина. Всички опити, както казаха на Запад, да ни бъде нанесено военно поражение, стратегическо поражение, бяха победени от смелостта и силата на духа на нашия войник, сблъсквайки се с нарасналата мощ на нашите въоръжени сили, потенциала на местната индустрия и отбранително производство“, каза Путин

 

 

Русия

More in Русия

ezgif-6-4cf25b0bf5

Путин се срещна с Емир Кустурица в Кремъл и обяви: Фашизмът е жив, използват го срещу Русия!

април 2, 2024
Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Путин: Москва вече знае кой е извършителят на терористичната атака

март 25, 2024
ислам

Това 15-годишно момче спаси над 100 зрители от касапницата до Москва. „Връщах се пак и пак“

март 24, 2024
960x540

Първите показания на един от задържаните терористи: За пари – половин милион рубли

март 23, 2024
big_Scree1

Терористична атака в концертна зала в Подмосковието, има загинали и ранени

март 22, 2024