СВЯТ

Американски сенатор: Интересът на САЩ е Украйна да отстъпи някои територии на Русия

Американски сенатор: Интересът на САЩ е Украйна да отстъпи някои територии на Русия

сенатор

 

 

 

Сенатор Джей Ди Ванс от Републиканската партия каза, че Съединените щати трябва да приемат, че Украйна трябва да „отстъпи част от територия си“ на Русия и че американското ръководство трябва да гарантира, че САЩ „не пишат повече празни чекове“, за да финансират силите на Киев при посещението на украинския президент Володимир Зеленски във Вашингтон, окръг Колумбия, тази седмица, цитира Фокс.

 

 

 

„Не можем да вземаме стратегически решения въз основа на очевидни приказки за морал. Трябва да разберем какъв е интересът на Америка“, каза Ванс по CNN.

„Имаме продоволствена криза, която се влошава поради продължителната война в Източна Европа.

Имаме енергийна криза, която заплашва да потопи множество съюзнически правителства в Западна Европа.

 

 

 

Това, което е в най-добрия интерес на Америка, е да приеме, че Украйна ще трябва да отстъпи някои територия на руснаците и ние трябва да доведем тази война до край.

 

 

 

Когато си помисля за голямата човешка трагедия, стотици хиляди източноевропейци, невинни, бяха убити в този конфликт. Нещото, което е в наш интерес и в тяхна полза е да спрат убийствата.“

 

 

 

„По-конкретно по въпроса за Украйна, всеки знае, че всеки с мозък в главата си…знае, че това щеше да завърши с преговори“, добави Ванс.

 

 

„Идеята, че Украйна щеше да върне Русия обратно към границите от 1991 г., беше абсурдна. Никой всъщност не повярва в това. Така че това, което казваме на президента и всъщност на целия свят, е, че трябва да формулирате каква е целта ви. С 61 милиарда  долара ли ще я постигнем? Дотук със $100 милиарда не е постигната.“

„Украйна е функционално унищожена като държава. Средната възраст на войник в украинската армия в момента е 43 години. Това е трагично. По-възрастни са от мен. Аз съм на 39 години“, каза Ванс пред водещия Джейк Тапър, който по-късно не се съгласи с „ възрастова графика“, но каза на зрителите, че самият той е на 54 години. „Ако това нещо продължи още малко, средната възраст на украински войник ще бъде по-голяма от вас“, продължи Ванс.

 

 

 

„Това е трагедия. Как ви се струва?“

 

 

 

Сенатор Джей Ди Ванс каза, че администрацията на Байдън все още не е обосновала допълнителната помощ за украинския президент Володимир Зеленски, вляво.

 

 

 

Относно ролята на Америка в конфликта, Ванс каза: „Трябва да спрем убийствата. И това трябва да прави американското ръководство, а не да пише повече празни чекове за войната.“

 

 

 

Зеленски ще се срещне с президента Байдън в Белия дом във вторник, докато администрацията засилва натиска върху Конгреса да предостави още милиарди помощ на Киев във войната му с Русия.

 

 

 

Посещението има за цел „да подчертае непоклатимия ангажимент на Съединените щати да подкрепят народа на Украйна, докато се защитава срещу бруталната инвазия на Русия“, се казва в изявление на Белия дом в неделя.

 

 

„Докато Русия засилва своите ракетни и безпилотни удари срещу Украйна, лидерите ще обсъдят спешните нужди на Украйна и жизненоважното значение на продължаващата подкрепа на Съединените щати в този критичен момент.“

 

 

 

Офисът на Зеленски потвърди, че той е приел поканата на Байдън. Той също беше помолен да говори на среща на всички сенатори.

 

 

 

Байдън поиска от Конгреса пакет от 110 милиарда долара за военновременно финансиране за Украйна (61,4 милиарда долара) и Израел, заедно с други приоритети на националната сигурност, но искането е увлечено от дебат относно имиграционната политика на САЩ и сигурността на границите. Конгресът вече е отпуснал 111 милиарда долара за подпомагане на Украйна, а бюджетният директор на Байдън, Шаланда Йънг, каза в писмо миналата седмица до лидерите на Камарата на представителите и Сената, че САЩ ще изчерпят средствата за изпращане на оръжия и помощ на Украйна до края на година.

 

 

 

„Време е да сключим сделка, с която и двете страни да се съгласят“, каза Йънг в неделя.

Залозите са особено високи за Украйна, каза държавният секретар Антъни Блинкен по време на две телевизионни интервюта в неделя, като се има предвид, че „изчерпваме финансирането“ за украинците.

 

 

„Това е време наистина да се активизираме, защото ако не го направим, знаем какво ще се случи. Путин ще може да продължи напред безнаказано и ние знаем, че той няма да спре в Украйна.“, заяви Блинкен

СВЯТ

More in СВЯТ

ezgif-6-3038cd6737

Арестуван украински депутат: Кабинетът на Зеленски е в паника

май 5, 2024
Image_17583285_40_0

Русия обяви Зеленски и Петро Порошенко за международно издирване

май 4, 2024
image_870x_64eb0eca723ca

Киев опита нова атака към Крим, руснаците унищожиха четири американски ракети ATACMS

май 4, 2024
1010x570

ООН за разрушенията в Газа: „Не сме виждали нищо подобно от Втората световна война“

май 3, 2024
Image_17795299_40_0

Озверели нашенски роми се млатят с тояги и дъски в Италия, местните плачат и не смеят да излязат навън / ВИДЕО

май 3, 2024
ukrainski-general-maior-mozhe-da-se-146

Украински генерал-майор: Май ще се наложи да се преговаря с Русия в някакъв момент

май 3, 2024