Политика

Депутат от „Възраждане“ поиска смъртно наказание за Тагарев

Депутат от „Възраждане“ поиска смъртно наказание за Тагарев

big_big_145afb7

 

 

Смъртно наказание за военният министър Тодор Тагарев поиска депутатът на „Възраждане“ Ивайло Чорбов, ако сделката за новите „Страйкъри“ не бъде изпълнена.

 

 

„Смятам, че за в бъдеще, ако тази сделка се окаже не само неизпълнена, а позорна за България и компрометира нашата сигурност, за това лице Тагарев трябва да има дори смъртно наказание“, заяви той в Народното събрание, пише „24 часа“.

 

 

 

„Проектът за инвестиционни разходи е предложен от МС, но ние като жалък гумен печат подписахме всичко, което те поискаха. Отговорност носим ние. Тук, в тази зала, са хората, които бъдещите поколения ще посочат като виновни за случващото се – за обезлюдяването, за колапса в здравеопазването и социалната сфера. Тук са хората, които пляскат милиарди на чуждата индустрия, вместо в нашата“, заяви съпартиецът му Николай Дренчев.

 

 

 

„Психоатаките продължават, но ще се абстрахирам от тях“, каза военният министър и благодари за подкрепата на проекта за инвестиционни разходи. „Днес ще направите малък празник, поне за сухопътните войски, в които над 35 г. чакат нова бойна техника“, заяви Тагарев.

 

 

Той отхвърли и критиките за работата с правителството на САЩ и  подчерта, че всички количества и срокове са уточнени в договора.

 

 

„Има ясен график. Договорът предвижда значително индустриално участие. Очакваме то да доведе до значим индустриален ефект не само за производство, но и за последващата поддръжка на тези машини. Ще имаме работа за десетилетия в резултат на този договор“, оптимистичен бе министърът.

 

 

Тагарев добави, че ще има серия от договори, това е само първият. Доставката на боеприпаси и производството им е предмет на други договори и вече се водят разговори за производство в България „изцяло или поне частично“. Според него бил избран и най-добрият вариант за плащане.

Политика

More in Политика

phpbcuamt_559x345

Радев: Победа над Русия е невъзможна, продължаването на войната в Украйна не е изход

май 18, 2024
c5f5f63fd2304e109b375828b933ed2f

Борисов: Направих сглобката, за да успокоя държавата, ПП не искат да си признаят големия балон, който се наду

май 17, 2024
Image_17946323_40_0

Радев с първи думи за мелето с Кирил Петков, ще вземе ли главата на шефа на НСО

май 17, 2024
big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024
welt-deset-darzhavi-es-otkazaha-da-928

България сред тях ли е? Welt: Десет държави от ЕС отказаха да дадат на Украйна „гаранции за сигурност“

май 15, 2024
бнб

Управителят на БНБ: България няма да изпълни критериите за еврото до доклада през юни

май 14, 2024