ОБЩЕСТВО

Тежко им на учениците и студентите в София: От 1 януари Терзиев и компания им увеличават…

Тежко им на учениците и студентите в София: От 1 януари Терзиев и компания им увеличават…

2113171330

 

 

 

Над 60 000 ученици и студенти в София ще плащат по-скъпи месечни карти за градския транспорт от 1 януари, защото Спасителите на София така я спасиха, че блокираха напълно работата на общината. 40 000 ученици и над 22 000 студенти ще плащат такса „спасение“ от 5 лева месечно, т.е. картите им ще са с 5 лв. по-скъпи от сегашните. Това написа във  Фейсбук общинският съветник от ГЕРБ в Столичния обшински съвет (СОС) Георги Георгиев.

 

 

„В началото на 2023 г., когато в София имаше работещ общински съвет, приложихме мерките за подкрепа на гражданите заради увеличените цени на горивата и инфлацията. Намалихме цените на картите за ученици и студенти след решението на Министерски съвет за съфинансирането им от държавата в периода 1 февруари – 31 декември 2023 г. Този срок изтича след 17 дни.

Намалението, което гласувахме беше на месечните карти от 20 лв. на 15, от 35 лв. на 15 лв. за докторанти и на годишната карта за всички линии от 200 лв. на 180 лв. Това намаление е реална помощ за учениците и студентите в София, която те ползват“, пише още общинският съветник от ГЕРБ в СОС.

 

 

„Общинските съветници от ГЕРБ-СДС подготвихме предложение за продължаване на мерките за подпомагане на ученици и студенти и през следващата година, с компенсация от общинския бюджет“, поясни още Георгиев.

 

 

 

„Това решение обаче не може да бъде нито обсъдено, нито прието заради липсата на общински съвет на столицата ни. Безумство, което продължава вече втори месец, заради липсата на лидерство, заместено от Его в грандиозен размер„, допълва още той.

 

 

 

„Какво още трябва да се случи, за да започнат да работят спечелилите изборите ПП-ДБ-СС? Махането на ПСА отложи червената сватба, на която в понеделник кмета Терзиев щеше да кумува. Как обаче ще отложат решаването на поредната криза?“, завършва Георги Георгиев.

 

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

драма

Страшна драма в Бургас: Самотна майка увисна на една ръка от балкона, ужасът е бил… СНИМКИ

май 9, 2024
original

Румен Радев поздрави „Безсмъртния полк“, шествието се проведе въпреки забраната на Терзиев / СНИМКИ

май 9, 2024
991-ratio-petyr-bochukov

Тъжна вест: На 8 май си отиде един от най-изявените български журналисти

май 9, 2024
1010x570

Васил Терзиев забрани шествието на „Безсмъртния полк“ в столицата, в други градове подобна забрана няма

май 8, 2024
phpmyfzod_559x345

Вижте номерата на партиите и коалициите в бюлетините за изборите 2 в 1

май 8, 2024
iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024