Коментари

Цв. Гълъбова: 2023-та е годината на скандалите, лъжите, омразата и разделението. Но иде Видовден. Най-тъмно е преди зазоряване

Цв. Гълъбова: 2023-та е годината на скандалите, лъжите, омразата и разделението. Но иде Видовден. Най-тъмно е преди зазоряване

 

цветеслава-гълъбова-1170x688

 

 

„Отброяваме последните дни на 2023 година и очакваме новата 2024-та. Времето, в което обичайно си правим равносметка и правим планове, поставяме си задачи за следващите 366 дни /2024-та е високосна/.

В това време обичайно сме подвластни на коледния дух ужким, ставаме по-добри ужким, по-разсъдливи ужким.

 

 

 

Но, ето тук се появява голямото НО. Защото у нас нито го има коледния дух, нито сме по-добри, нито по-разсъдливи. И няма как да е друго, защото последната година бяхме потопени в океан от грандиозни скандали, мерзост, наглост, арогантност и дейности напук. Бяхме лъгани, мачкани, унижавани. Сглобяваха се с повод и без повод, ние не желаехме, но никой не ни питаше, а напротив – беше ни обяснявано, че е за наше добро, но ще го разберем по-късно, може би.

 

 

 

Първият грандиозен скандал на 2023 беше Записът!, който се оказа, че е управленската програма на управляващите, които пък няколко пъти ни водиха на избори, защото се чувстваха леко неудобно да се хванат заедно на хорото. Е, преодоляха това неудобство и го направиха в „в името на България“. На коя България, обаче, не стана ясно. И така се появи сглобката, по израза на един интелектуален титан.

 

 

 

И тази структура, привлечена от магнит, се залепи за нас и започна да изсмуква енергията ни, обществената ни енергия. Последната пък остана само за клавиатурите. Там, във виртуала, ние интензивно и активно се мразим, оплюваме и етикетираме. Но нямаме вина за това. Защото такъв е тонът, който ни се задава.

 

 

 

Намагнитените ни подхвърлят кокалчета, за които ние се джафкаме.

 

 

Първо беше националният празник, след това оръжията за Украйна и още ред неща, докато се стигна до варварското разрушаване на ПСА /наречен от съветския възпитаник агент Ивайло – „журналистът“ Иво Инджев МОЧА/, промените в основния закон и… тортите!

 

 

 

През цялата година ние сме буквално атакувани от „правилните“ медии как да мислим „правилно“, как да заставаме от „правилната страна на историята“, как да мразим. Инакомислието се заклеймява и нарича „разрез със стандартите на общността, на радиото и т.н.“

 

 

 

Даже Академичният съвет на най-старото висше училище в България съсече свободата на словото, защото един представител на тази общност – проф. Дарина Григорова, си е позволила кощунствения акт да има собствено мнение, което не съвпада със зададеното от посолствоТО /според Записът!/.

 

 

 

2023-та е годината, в която станахме свидетели на варварски, талибански акт – разрушаването на Паметника на съветската армия. Защото била „окупатор“. Видите ли, тази армия просто ей така е навлязла на територията на България, не е имало решение за това от тримата големи.

 

 

 

Но те не са виновни, а войниците на Трети украински фронт са нахлули в България за кеф. Историята се изнасилва и прекроява според желанията и нуждите на новите ни господари, които срамежливо наричаме Big brother.

 

 

 

Колкото беше пошло и даже античовешко това шоу, защото да вадиш от хората най-лошото, да ги принизяваш до нивото на просто биологични единици, без грам социалност у тях, е античовешко, толкова пошло и античовешко е и социалното шоу, в което ни натискат грубо новите господари и слугинските медии да участваме. И не само да участваме, ами и да го адмирираме възторжено и да благодарим, „миейки краката и пиейки водата им“.

 

 

 

Един от многото върхове в това шоу бяха тортите с отрязаните части от ПСА. И не самите торти – този, комуто е хрумнала идеята за тях и ги е „реализирал“ е човек с явна парафилия /тази конкретно се нарича фетишизъм/, а демонстрираното огромно удоволствие, което нагло демнострират, режейки тортите и снимайки се, докато го правят. И не, това не са простО/И поддръжници на файтон-партиите им, това са техните лица, водачи, „лидери“. Не могат да скрият възторга си и пишат коментари, които обичайно след това трият.

 

 

 

Но, скрийншотовете остават. Какво да се прави – достижения на съвременните технологии. За мен, като психиатър с 30-годишен опит, това е знак за много сериозни личностови дефицити. Когато човек така интенивно мрази и с удоволствие показва, че го прави, е знак, че е израснал в безлюбие, което със сигурност го направило нестабилна, нехармонична, а в случая и демонична личност. 

 

 

 

2023-та за мен е годината на скандалите, на лъжите, на омразата и разделението и на пудрата върху мозъците ни.

Всички замесени са виновни. И да не се сърдят като дойде Видовден. Защото той ще дойде, защото е най-тъмно преди зазоряване и защото нищо, противоречащо на житейската логика, не продължава дълго.

 

 

 

Пожелавам на всички да бъдат здрави – физически и психически, защото „няма здраве без психично здраве“, да мислят с главите си и да не мразят опонентите си. Все пак човешкият живот, погледат от вселенска гледна точка, е една милисекунда и няма смисъл да се похабява психичната енергия за омраза. Тя не е градивно чувство.

Любовта е тази, която ще спаси света.

 

 

 

И Той, Спасителят, ни го показа и ни даде посоката. Нека си спомним за Него точно в тези дни!
А и през цялата година. Вечната книга и историята не могат да бъдат пренаписани и изнасилени, както това сториха с нашия обществен договор. Но ние ще оцелеем – България я е имало и ще я има! Ще излезем от това блато, важното е да се държим на повърхността и да вярваме, че и това ще мине! Ще ни има и ще бъдем – ние, народът на България!

 

 

 
Честито Рождество Христово!

kritichno.bg/

Коментари

More in Коментари

960x540

Акад. Петър Иванов: Вижте преди изборите каква е истинската реалност у нас

май 4, 2024
залез

Свидетели сме на залеза на Запада. Е, няма да е безболезнено, но и никой не е обещавал да е

април 30, 2024
лена киро

Кирил и Лена – мизерия на съзнанието с участието на всички държавни институции

април 29, 2024
960x540

Тази арт-инсталация е струвала 100 000 лева. Аз съм виждал графити в подлези, в които има повече „арт“

април 28, 2024
phpgoo0bk_800x_

АНУШКА ВЕЧЕ Е РАЗЛЯЛА ОЛИОТО

април 26, 2024
big_big_fd97e460-dfc9-4ed6-9eb8-3d4d9019a6b1

Иво Сиромахов: Ако имате познат лекар, взимайте фалшив болничен, балъците нека си работят, хахаха

април 20, 2024