Политика

Скандал! Тагарев е заминал за САЩ неканен, съобщават от военното министерство

Скандал! Тагарев е заминал за САЩ неканен, съобщават от военното министерство

 

170506340986650

 

 

Министърът на отбраната Тодор Тагарев е заминал за визитата си в САЩ в средата на януари без покана от там. Това сочи отговор до АБВ от подопечното му ведомство, съобщи пред медиите в Плевен председателят на партията Румен Петков, пише „Труд“.

 

 

 

В заявление по ЗДОИ АБВ изисква копие от поканата на министъра на отбраната на САЩ ген. Лойд Остин към българския му колега, информация за проведените срещи на Тагарев там, включително и за имената на длъжностните лица, с които се е срещнал, за поетите от българската държава ангажименти към САЩ от името на Тагарев.

Въпросите към Министерството на отбраната бяха провокирани от изявление на военния министър от парламентарната трибуна, че бил поканен зад лично от ген. Остин.

 

 

От отговора на Министерството на отбраната става ясно също, че Тагарев в Щатите е „провел разговори на високо ниво и е обсъдил предоставянето на военна помощ на Украйна“ – визита с цел инструктаж какво точно да даде, коментира Петков. От отговора също става ясно, че военният министър е приет на унизително ниско ниво, от обикновени чиновници.

 

 

От позицията на жалък натрапник, отишъл в САЩ като гост без покана, Тагарев подлага на унижение българската държава, коментира Румен Петков.

 

 

Пред медиите лидерът на АБВ коментира и Законопроекта за изменение на Закона за административно-териториалното устройство, който ликвидира селищната система в страната и лишава от възможност за право на глас хиляди българи.

 

 

 

В документа е заложено статут на кметства да получат населени места с минимум 300 жители, а не както е в момента – 100. Така община Плевен закрива 5 кметства – Горталово, Къшин, Ралево, Тодорово и Тученица.

 

 

 

На територията на Плевенска област ще бъдат закрити 25 кметства, като най-драматична е ситуацията в община Белене, където от 5 кметства, 4 ще бъдат закрити. Поне 10 са кметствата в областта, които се намират на ръба на допустимото население и които в рамките на няколко години също ще бъдат ликвидирани.

 

 

 

Проектозаконът, водещият мотив в който е финансовите ресурси, е брутално посегателство върху демокрацията, който лишава от възможност за право на глас хиляди българи. Поредната стъпка за ликвидация на селищната система в страната, коментира Румен Петков. Темата за ликвидирането на села за момента все още не е влязла в дневния ред на Общинския съвет, макар, че общините са получили персонални писма по въпроса.

 

Труд

Политика

More in Политика

phpg3xftw_559x345

Борисов и Пеевски са наредили кабинета на Главчев, няма да се коалираме с тях, обеща Киро

април 5, 2024
Асен Василев-6

Радев поиска от служебния кабинет да направи ревизия на финансите на Асен Василев

април 5, 2024
банкова

Прокуратурата повдига обвинение за организирана престъпна група в Агенция „Митници“

април 4, 2024
zhivko-kotsev-1

ДАНС е обискирал дома на главния секретар на МВР Живко Коцев. За да не го арестуват, той се е съгласил да стане свидетел по делото за контрабанда

април 4, 2024
big_2217

МФ с изненадваща прогноза: Влизането ни в еврозоната ще доведе до забавен растеж на доходите и икономиката

април 3, 2024
Image_17554307_40_0

С поредна комисия парламентът ще разследва корупцията в митниците и ролята на Асен Василев в тях

април 3, 2024