Политика

Сглобката Борисов-Пеевски-Петков към Зеленски: Ще ви подкрепяме максимално. Той им благодари

Сглобката Борисов-Пеевски-Петков към Зеленски: Ще ви подкрепяме максимално. Той им благодари

 

phpalacdz_559x345

 

 

Решенията, които Вашите три партии взеха в българския парламент, бяха от изключителна помощ за Украйна. Уверен съм, че във Ваше лице имаме истински големи приятели и Ви благодаря за усилията, които полагате, въпреки някои трудности в страната ви.

 

 

 

Това заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски по време на видеоконферентен разговор с лидерите на ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС Бойко Борисов, Кирил Петков и Делян Пеевски. Новината за разговора споделиха пресцентърът на ДПС и Бойко Борисов във Фейсбук.

 

 
„Благодаря ви, че Вашата подкрепяща евроатлантическите ценности коалиция поддържа проевроатлантическа Украйна и сте на наша страна“, заяви още Зеленски.

 

 
Пожелавам на Украйна през тази година мир, постигнат с пълна победа, защото вие не се биете само за Украйна, а за цяла Европа, заяви лидерът на ПП-ДБ Кирил Петков. Можете да разчитате на нашата подкрепа, защото едно от нещата, които ни обединява най-силно е именно Украйна. Когато заедно помагаме на Украйна, никой в България не може да ни спре, подчерта още Петков.

 

 

Можете да разчитате на пълната ни подкрепа и през новата година. Уверявам Ви, че полагаме всички усилия, въпреки огромната съпротива на някои проруски среди в България, да продължим да оказваме максимална подкрепа на страната ви, заяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

 

 

 

 

В наше лице имате приятели и Вие го знаете, пожелавам мир на Украйна и пълна победа, допълни Пеевски.

 

 

България ще продължи да подкрепя Украйна и нейния народ заедно с цялата демократична общност. Бъдещето и сигурността на Украйна са в Европейския съюз и НАТО, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Независима и суверенна Украйна е ключова за сигурността на обединена Европа и нашите ценности, допълни Борисов.

 

 

По време на разговора с президента Зеленски, тримата лидери се ангажираха, че проатлантическото мнозинство в българския парламент ще продължи да подкрепя Украйна и в бъдеще.

 

 

 

 

Припомняме, това е втората  благодарност на Зеленски към лидерите на управляващата коалиция у нас.

 

 

На 08.12.2023 г. президентът на Украйна написа в платформата Х: “Благодарен съм на българския парламент за препотвърждаването на доставката на БТР- и за Украйна, както и за новия пакет военна помощ.

 

 

 

Благодаря на политическите лидери Бойко Борисов, Делян Пеевски и Кирил Петков.

С това решение ние укрепваме нашата Европа и браним свободата!”.

 

 

 

Благодарността  на Зеленски тогава дойде след като Народното събрание отхвърли президентското вето и България изпрати за Украйна БТР-и и гласува нов пакет военна помощ по предложение на Бойко Борисов, Делян Пеевски и Кирил Петков.

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024