Политика

Тагарев ни вкарва във война? САЩ готвят инвазия в Йемен, търсят България за съюзник

Тагарев ни вкарва във война? САЩ готвят инвазия в Йемен, търсят България за съюзник

 

768x432

 

 

Съединените щати готвят сухопътна инвазия в Йемен и за тази цел са пратили искане за участие на България. Страната ни в лицето на военния министър Тодор Тагарев е готова да изпрати наша мисия в азиатската страна.

 

 

 

Това довериха пред Lupa.bg наши информирани източници от военното министерство. Преди десетина дни Тагарев загатна, че България може да вземе участие в нови военни операции зад граница заради „напрегнатата международна обстановка”. Коментарът му беше именно по повод нарасналото напрежение в Червено море.

 

 

Думите му обаче предизвикаха гнева на Бойко Борисов, който отсече, че изпращането на военнослужещи без решение на Народното събрание не може да се случи. Всъщност острата реакция на Борисов е била провокирана от конкретната информация, с която и той е бил запознат.

 

 

 

Става дума за това, че САЩ възнамеряват да нахлуят в Йемен по подобие на инвазията в Ирак. Те са се опитали да привлекат в общ военен съюз големите европейски страни от НАТО като Франция, Германия, Италия – но всички те са им отказали. Арабските страни в региона също категорично са отказали намеса. Единствено България била на линия да удари едно рамо и да се включи в американска военна коалиция.

 

 

 

„Привидно САЩ представят нещата като морска охрана на търговските кораби в Червено море срещу хутските пирати, но реално целта е СВО под формата на сухопътна инвазия в Йемен. Тях ги интересуват природни ресурси и най-вече възможността за влияние върху Близкия изток и конкретно върху конфликта в Израел. Но им трябват партньори, за да легитимират войната. И наш Тагарев е първа писта – че и го изпляска, за да събира точки”, обясни пред Lupa.bg бивш военен.

 

 

 

Голямата опасност за България обаче е, че по този начин Тодор Тагарев би ни вкарал във втора война – след като вече сме намесени в тази в Украйна. И то без да получим нищо в замяна. „Тук у нас може да започнат атентати като в Западна Европа…! Но нашите не ги интересува, на тях целта им е да се подмажат, за да им крепят сглобката и да си крадат на спокойствие. Още по-страшното е, че реално това си е въвличане във войната Израел – Палестина”,

 

 

коментира още нашият информатор. Единственото успокоително в тази ситуация е фактът, че всичко това не може да се реализира без официалното решение на Народното събрание.

 

lupa.bg

Политика

More in Политика

1010x570

Васил Терзиев забрани шествието на „Безсмъртния полк“ в столицата, в други градове подобна забрана няма

май 8, 2024
phpmyfzod_559x345

Вижте номерата на партиите и коалициите в бюлетините за изборите 2 в 1

май 8, 2024
iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024
санкции

ЕС готви забрана на политически партии и организации, получавали пари от Русия

май 7, 2024
big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024