СВЯТ

Авдеевка падна, Сирски изтегли украинските войски и обеща, че ще се върне

Авдеевка падна, Сирски изтегли украинските войски и обеща, че ще се върне

 

1010x570

 

 

Новият главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна Олександър Сирски даде заповед на войските да се изтеглят от Авдеевка.

 

„Въз основа на оперативната обстановка, която се разви около Авдеевка, с цел да се избегне обкръжаване и да се запазят животът и здравето на военнослужещите, взех решение да изтегля нашите части от града и да премина към отбрана на по-изгодни граници“, написа генералът в официалната си страница във Фейсбук.

 

 

 

„Нашите войници достойно изпълниха военния си дълг, направиха всичко възможно да унищожат най-добрите руски военни части, нанесоха значителни загуби на противника в жива сила и техника. Предприемаме мерки за стабилизиране на ситуацията и удържане на заетите позиции. Животът на военнослужещите е най-висока ценност. В Авдеевка все пак ще се върнем“, написа той.

 

 

 

Украинската армия се изтегли от източния град Авдеевка, където положението значително се влоши през последните дни, съобщи украинският генерал Олександър Тарнавски.

 

 

 

„Съгласно получената заповед, се изтеглихме от Авдеевка на предварително подготвени позиции. В ситуацията, в която врагът настъпва, ходейки по труповете на собствените си войници и с 10 пъти повече снаряди… това е единственото правилно решение“, допълни той.

 

 

 

Това е най-голямата победа на Русия от символична гледна точка след неуспешната контраофанзива на Киев миналото лято, отбелязва АФП.

 

 

Източници: АФП, NEWS NET в Телеграм и Фейсбук

 

Гласове

СВЯТ

More in СВЯТ

56039

Украйна обяви роденият в Киев писател Михаил Булгаков за империалист и украинофоб, премахват неговите паметници и името му от улици

април 4, 2024
евро хърватия

Лоша икономическа новина от Хърватия година след приемането на еврото

април 4, 2024
ezgif-6-4cf25b0bf5

Путин се срещна с Емир Кустурица в Кремъл и обяви: Фашизмът е жив, използват го срещу Русия!

април 2, 2024
Image_17542094_40_0

Разследват Урсула фон дер Лайен за измама с COVID ваксини

април 2, 2024
ezgif-1-c88c458768

Като рояк оси: Машини на НАТО кръжат над Черно море, това означава само едно, което предстои до дни

април 1, 2024
768x432

За първи път Зеленски допусна преговори с Русия, без да се връща към границите от 1991 г., т.е. без Крим

март 30, 2024