Криминално

Горещи новини за изчезналата 17 г. Ивана, появи се следа в…

Горещи новини за изчезналата 17 г. Ивана, появи се следа в…

 

big_phps45

 

И днес не откриха 17-годишната Ивана от Дупница. В шестия ден от издирването на момичето беше претърсен районът около язовир „Дяково“, както и горите край града. За съжаление от нея все още няма никаква следа.

 

 

 

Стотици полицаи, горски служители и доброволци търсиха Ивана днес, но без резултат. В Дупница вече има и кризисен щаб, свикан от общината, който се занимава с изчезването на момичето.

 

 

Според кмета на Дупница причина за изчезването ѝ е лошото отношение на съучениците ѝ към нея, което от училището отричат. В квартала, в който живее Ивана, разказаха оред екипа на БНТ, че през последните месеци младото момиче започнало да пие алкохол и да се оплаква, че родителите ѝ я тъпчат с лекарства. Работи се по всички версии, казаха от полицията. Търсенето продължава.

 

 

 

Малко преди Нова година Ивана започнала често да посещава кварталните кафенета. Пиела енергийни напитки и алкохол.

„При мен е консумирала водка с уиски на едно място. С два вида безалкохолно, отделно кафе вътре в алкохола“, коментира Стефания.

 

 

 

Сервитьорката забелязала, че момичето разполага с доста пари.

 

 

 

„Имаше в нея около 200 – 300 лева последния път, когато дойде при мен. Тя говореше, че техните я тъпчат с лекарства, иска да избяга и тем подобни неща“, споделя Стефания.

 

 

 

Опитите ни да потърсим техния коментар се провалиха.

От апартамента, в който живее Ивана, се чуваха шумове, но родителите не пожелаха да говорят с нас.

 

 

 

 

Издирваната Ивана Георгиева от Дупница е изчезвала и преди година. Тогава тя напуска дома си, а след това е намерена в община Благоевград в компaнията на момче, съобщава bTV.

 

 

Полицаите работят и по тази версия.

17-годишната Ивана от Дупница е в неизвестност вече шести ден. Десетки полицаи и доброволци участват в акцията по издирването ѝ.

 

 

 

Включени са и служителите от горското стопанство, които обхождат едни от най-трудните райони в покрайнините на града.

По-голяма част от хората мислят, че Ивана вече не се намира на територията на Дупница.

 

 

 

От вчера се работи и по нова версия, свързана с активност в социалните мрежи на момичето. В късния следобед в понеделник в профил в социалните мрежи, за който се твърди, че е на Ивана, беше сменена профилната снимка. Малко по-късно в друг профил в Инстаграм снимката също беше сменена със същата.

 

 

Съученици на изчезналото момиче и днес разказаха, че не е била буйна, но е нямала приятели. Постоянно била с телефон в ръка, записвала клипчета и ги качвала в социалните мрежи.

 

 

 

В деня преди да изчезне е качила над 50 клипа в ТикТок, в повечето от които пее поп фолк песни. Публикувала е и видео, в което ясно личи датата, след която следите ѝ се губят – 22 февруари.

Повечето от постъпващите сигнали за Ивана са противоречиви и неясни.

 

 

„Проверяват се всички сигнали. Включително и такива, подавани през социалните мрежи. Повечето от тях са уклончиви. Кой какво е видял. Но не се пренебрегват никакви сигнали, всичко се проверява от органите на МВР. Целият ресурс от хора пак е на терен. Днес сме се видели официално с родителите. Разстроени са, не искам да изпадам в подробности“, каза още Бойко Христов, заместник-кмет на Дупница.

 

 

 

Телефонът на момичето още в първите дни след изчезването ѝ е предаден на киберспециалисти, казаха от полицията. Все още се установява дали тя сама е сменила профилната си снимка във ФБ вчера или профилът ѝ е бил откраднат.

 

Експерти от отдел „Киберпрестъпност“ към ГДБОП установяват IP адреса, от който е направена смяната. Не е ясно дали някой има достъп до профила на Ивана или самата тя е влязла и я е сменила.

 

 

 

 

БЛИЦ припомня, че 17-годишната Ивана от Дупница изчезна на 22 февруари. Тя си тръгнала от училище по обяд като оставила телефона и чантата си в класната стая. Оттогава следите й се губят.

Криминално

More in Криминално

zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024