СВЯТ

Захарова с тънка ирония за мрачното настроение на Запада

Захарова с тънка ирония за мрачното настроение на Запада

мария-захарова-2-1170x780

 

 

Мрачната атмосфера на годишната Мюнхенска конференция по сигурността показа, че някогашният оптимизъм на Запада по отношение на Украйна почти се е изпарил. Това заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова в коментар за украинската криза, съобщава ТАСС.

 

 

 

„На 16-18 февруари се проведе 60-ата Мюнхенска конференция по сигурността, която беше сведена до обсъждане на ситуацията в Украйна с акцент върху това как да се предотврати пълното разпадане на въоръжените сили на Украйна. Отбелязахме, че на срещата цареше унила атмосфера. От предишния оптимизъм за Украйна сред западните лидери не остана и следа“, заявява дипломатът.

 

 

 

„Ако само преди година те бяха изпълнени с увереност в близката победа на техните киевски марионетки, този път те едва успяха да прикрият своя скептицизъм и песимизъм. Очевидно Европа и САЩ започват да разбират невъзможността да победят Русия“, отбелязва Захарова.

 

 

 

В същото време официалният говорител на руското външно министерство подчерта, че международната общност трябва да се отнесе много сериозно към заплахите на украинския президент Владимир Зеленски да преосмисли отказа на страната от ядрено оръжие.

 

 

 

„През февруари 2022 г. Зеленски в речта си на същата Мюнхенска конференция [по сигурността] заплаши да преразгледа отказа на Киев от ядрени оръжия [съгласно Меморандума от Будапеща от 1994 г.]“, припомня дипломатът. „Ние сме убедени, че международната общност трябва да приеме много сериозно подобни безразсъдни изявления. Освен това Украйна все още съхранява научния и промишления потенциал за производство на ядрени оръжия, създаден през съветската епоха“, предупреждава Захарова.

 

 

kritichno.bg

СВЯТ

More in СВЯТ

56039

Украйна обяви роденият в Киев писател Михаил Булгаков за империалист и украинофоб, премахват неговите паметници и името му от улици

април 4, 2024
евро хърватия

Лоша икономическа новина от Хърватия година след приемането на еврото

април 4, 2024
ezgif-6-4cf25b0bf5

Путин се срещна с Емир Кустурица в Кремъл и обяви: Фашизмът е жив, използват го срещу Русия!

април 2, 2024
Image_17542094_40_0

Разследват Урсула фон дер Лайен за измама с COVID ваксини

април 2, 2024
ezgif-1-c88c458768

Като рояк оси: Машини на НАТО кръжат над Черно море, това означава само едно, което предстои до дни

април 1, 2024
768x432

За първи път Зеленски допусна преговори с Русия, без да се връща към границите от 1991 г., т.е. без Крим

март 30, 2024