Европа

Неблагодарни украинци изхвърлят безплатна прясна храна на боклука в Германия

Неблагодарни украинци изхвърлят безплатна прясна храна на боклука в Германия

 

ezgif-7-ec27409268

 

 

 

Скандал избухна в град Гера (федерална провинция Тюрингия) в източната част на Германия, след като се оказа, че украински бежанци изхвърлят прясна храна, предоставена им в пункт за безплатно раздаване на храна, в контейнери за боклук. Това съобщи порталът за новини Focus-online.

 

 

 

Инцидентът е предизвикал възмущение в Тюрингия. На боклука в непосредствена близост до пункта бяха изхвърлени „сирене, салата, кисело мляко, подправки – безупречно опаковани и идеално годни за консумация продукти“. „Жителите на квартал Цвьотцен едва повярваха на очите си“, пише вестникът. Един от местните жители каза, че е проследил двойка, която изхвърля храна и е видял как те се качват в кола с украински номера.

 

 

 

Ръководителят на кетъринг мрежата Гизелда Шедлих отбеляза, че това не е изолиран случай. „Ние знаем за проблема. За съжаление, това не е необичайно“, каза тя. Шедлих отбеляза, че е разговаряла с украинци, които са изхвърлили храна и хранителната им карта вече не е валидна. Тя подчерта, че ако някой не харесва храната, може просто да не я вземе или да я върне на място, тъй като търсенето ѝ е огромно.

 

 

 

 

Мрежата за обществено хранене в Гера осигурява храна на повече от 5000 души. В същото време търсенето се е удвоило от края на февруари 2022 г.

 

 

 

Инцидентът в Гера предизвика възмущение сред украинските бежанци, намиращи се в града. The Gers – верига за обществено хранене, реши да инсталира специални кошници на своите места за храна, от която не се нуждаят.

 

Факти бг

Европа

More in Европа

евро хърватия

Лоша икономическа новина от Хърватия година след приемането на еврото

април 4, 2024
Image_17542094_40_0

Разследват Урсула фон дер Лайен за измама с COVID ваксини

април 2, 2024
борел

Жозеп Борел: Западът подкрепя Киев в полза на своите интереси, а не от любов към украинците

март 26, 2024
орбан402460791

Орбан: Западът може да изпрати войски в Украйна до два-три месеца. Брюксел е пленник на мрежата на Сорос

март 22, 2024
урсула фон

Икономиката на ЕС минава на военен режим заради „заплахата от Русия“

март 21, 2024
Image_17388245_40_0

Макрон: Ако Русия спечели войната срещу Украйна, „авторитетът на Европа ще бъде сведен до нула“

март 15, 2024