Политика

Денков се отказа да лети до САЩ, ето кои ще са екскурзиантите

Денков се отказа да лети до САЩ, ето кои ще са екскурзиантите

Image_16986275_40_0

 

 

Утре заминават в командировка в САЩ министрите на финансите, на енергетика и икономиката (Асен Василев, Богдан Богданов и Румен Радев). Аз ще остана тук, за да подпишем евентуален меморандум и да довършим преговорите с аграрния сектор.

 

 

Това съобщи премиерът Николай Денков в Министерския съвет пред журналисти.

 

 

По думите му, когато се върнат от Щатите ще дадат пред медиите информация какво са свършили и ще се отчетат пред Народното събрание.

 

 

„Имат разговори на различни нива, с различни техни партньори от другата страна. Примерно във вторник сутринта енергийният министър има среща с държавния секретар по енергетиката в САЩ“, добави премиерът и уточни, че го дава само като пример.

 

 

 

Попитан за програмата на делегацията, той отказа да даде подробности, като единствено разкри, че във вторник (6 февруари) министърът на енергетиката ще се срещне с държавния секретар на САЩ по енергетика. Посочи, че след като делегацията се прибере, ще даде повече подробности.

 

 

 

През седмицата лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов недоволстваше срещу пътуването на делегацията. В четвъртък (1 февруари) той обяви пред журналисти в Народното събрание, че е чул за подготвяне на командировка в САЩ, на която ще отидат 5-6 министри от кабинета, за да „пропагандират нещо, което те са свършили“.

 

 

 

Възмущението на лидера на ГЕРБ дойде от това, че според него те си приписват заслуги за нещо, което е постигнало Народното събрание, като например изпращането на оръжия за Украйна, както и заради високата цена на пътуването, което според него е неоправдано разточителство.

 

 

На въпроса възможно ли е Денков да бъде външен министър след ротацията, той бе лаконичен: „От самото начало на тези разговори с г-жа Габриел, при подготовката на ротацията е ясно, че ще обсъждаме с медиите имената на министрите, когато вече имаме готовност, тоест пълен списък, обсъден с лидерите на партиите. Всичко друго биха били обикновени спекулации“.

 

 

 

Политика

More in Политика

geshev-draganova

Беновска поиска пари от Гешев. Той й отказа и изрева: НЯМАМ КИНТИ!

май 10, 2024
dbce8e26f0284e3dbf72e16c4d697f3d

Историкът Георги Димов: Вървим към пета национална катастрофа, България е от губещата страна

май 10, 2024
1010x570

Васил Терзиев забрани шествието на „Безсмъртния полк“ в столицата, в други градове подобна забрана няма

май 8, 2024
phpmyfzod_559x345

Вижте номерата на партиите и коалициите в бюлетините за изборите 2 в 1

май 8, 2024
iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024
санкции

ЕС готви забрана на политически партии и организации, получавали пари от Русия

май 7, 2024