Политика

Русия нанесе ракетни удари срещу Киев, БГ делегацията ни начело с Желязков се скри в бомбоубежище / СНИМКИ

Русия нанесе ракетни удари срещу Киев, БГ делегацията ни начело с Желязков се скри в бомбоубежище / СНИМКИ

бомбоубежище

 

 

Въздушна тревога и ракетни удари в Киев тази сутрин. Българската делегация начело с председателя на Народното събрание Росен Желязков е в бомбоубежище, В цяла Украйна е обявена тревога за опасност от въздушна атака. Украинските отбранителни системи са отблъснали руско ракетно нападение срещу Киев, съобщи кметът Виталйи Кличко. 

 

 

Сирените за въздушна тревога са се задействали около 5 часа сутринта. До момента са усетени два пъти силен гръм и експлозия. В Киев ситуацията е напрегната. Охраната на делегацията от НСО събудиха всички членове на делегацията с предупреждение да се слезе в бомбоубежището.

 

 

 

Взривовете се чуваха и докато журналистът на бТВ Десислава Ризова се включваше на живо от украинската столица, за да съобщи, че българските политици са в укритие и не е ясно как и кога ще успеят да се приберат в България.

 

 

 

Председателят на парламента Росен Желязков е на посещение в Киев. Той и тримата депутати в българската делегация – депутатите от ГЕРБ-СДС Даниел Митов, Ивайло Мирчев от ПП-ДБ и Станислав Анастасов от ДПС разговаряха вчера с представители на местните власти и с пострадали хора.

 

 

 

Русия нанесе в час пик тази сутрин ракетни удари по Киев и други украински градове, съобщиха украински представители, като паднали отломки от свалени ракети и дронове са прекъснали електричеството в част от украинската столица, предаде Ройтерс.

 

 

Украинската армия съобщи, че Русия е изстреляла тази сутрин 44 ракети и 20 дрона срещу Украйна, посочва Франс прес. Украинската противовъздушна отбрана е свалила 29 ракети и 15 дрона от изстреляните от Русия тази сутрин, съобщи в „Телеграм“ главнокомандващият украинската армия Валерий Залужни.

 

 

 

Няколко вълни от експлозии разтърсиха Киев по време на атаката, която е първата за този месец, а системите за ПВО са били задействани за отблъскване на нападението, съобщи в приложението “Телеграм” кметът на украинската столица Виталий Кличко.

 

 

 

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че при атаката срещу Киев са били убити двама души.

Около 6 ч. сутринта в цяла Украйна беше обявена въздушна тревога. ВВС на Украйна предупредиха в “Телеграм” за риск от руски ракетни удари. Първите взривове в Киев бяха чути малко преди 7 ч. тази сутрин.

 

Гласове

Политика

More in Политика

phpbcuamt_559x345

Радев: Победа над Русия е невъзможна, продължаването на войната в Украйна не е изход

май 18, 2024
c5f5f63fd2304e109b375828b933ed2f

Борисов: Направих сглобката, за да успокоя държавата, ПП не искат да си признаят големия балон, който се наду

май 17, 2024
Image_17946323_40_0

Радев с първи думи за мелето с Кирил Петков, ще вземе ли главата на шефа на НСО

май 17, 2024
big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024
welt-deset-darzhavi-es-otkazaha-da-928

България сред тях ли е? Welt: Десет държави от ЕС отказаха да дадат на Украйна „гаранции за сигурност“

май 15, 2024
бнб

Управителят на БНБ: България няма да изпълни критериите за еврото до доклада през юни

май 14, 2024