СВЯТ

Инженерът, който съобщи за проблеми и нередности при монтажа на „Боинг“, е намерен мъртъв

Инженерът, който съобщи за проблеми и нередности при монтажа на „Боинг“, е намерен мъртъв

 

боинг-служ.

 

 

Бивш служител на „Боинг“ е намерен мъртъв в САЩ, когато е трябвало да даде показания по дело за подаване на сигнали срещу бившия си работодател, съобщи Би Би Си, цитира 19 минути и БТА.

 

 

Стандартите за производство на американския авиокосмически гигант в САЩ и по света са обект на засилен контрол напоследък, след като през януари се взриви врата на един от самолетите му във въздуха.

 

62-годишният бивш мениджър по качеството на Боинг Джон Барнет беше намерен мъртъв в колата си на хотелски паркинг – седем години след пенсионирането му от 32-годишната му кариера в Боинг. В дните преди смъртта си той е давал официални показания по съдебно дело срещу компанията.

 

 

 

Местният съдебен лекар потвърди смъртта на Барнет пред Би Би Си, като заяви, че той е починал от самонараняване на 9 март. Полицейското разследване продължава.

 

 

През 2019 г. Барнет заяви пред Би Би Си, че е видял как служители на Boeing са били принуждавани умишлено да монтират части под стандартите в самолетите, за да се справят с повишените изисквания.

 

 

 

Той заяви, че през 2016 г. по време на работата си като мениджър по качеството е открил проблеми с кислородните системи, при които до една четвърт от дихателните маски не са се разгъвали правилно по време на тестване на аварийни сценарии.

 

 

 

Неспазването на процедурите във фабриката е довело до изчезването на някои компоненти, като понякога несъответстващите части са били вземани от кофите за скрап и монтирани на самолетите на производствената линия, за да се предотвратят забавяния, каза той пред информационната корпорация.

СВЯТ

More in СВЯТ

big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024
милиардер

По 1-2 банки ще фалират на седмица, предупреди американски милиардер

май 16, 2024
фицо - 1

Фицо е дошъл в съзнание, няма опасност за живота му, стрелецът бил противник на политиката му

май 16, 2024
progovori-mazhat-prostrelial-fitso-666

Проговори мъжът, прострелял Фицо: Не съм съгласен с политиката на правителството / ВИДЕО

май 15, 2024
big_7f9ef163-7274-44c4-9f38-c2db1d8f107d

Фицо е между живота и смъртта, следващите няколко часа са решаващи за словашкия премиер

май 15, 2024
фицо

Простреляха словашкия премиер Роберт Фицо / СНИМКИ

май 15, 2024