ОБЩЕСТВО

Масови арести в София само за една нощ след зачестилите сбивания с мигранти

Масови арести в София само за една нощ след зачестилите сбивания с мигранти

арести

 

Над сто души са задържани при специализирана полицейска операция в столицата, проведена снощи. Проверките се извършват заради последните случаи на саморазправа между мигранти. В различни столични райони има засилено полицейско присъствие, съобщава БТА. Междувременно в социалните мрежи се организира протест пред сградата на МВР в София протест тази вечер, съобщи БНР. 

 

 

Акцията е във връзка с поредица инциденти през последните дни на столичния булевард „Витоша“ – побой над студенти по медицина от Пакистан с британско гражданство, както и над две момчета и едно момиче, нанесен от група чужди граждани. Организаторите изтъкват, че не искат подобни сцени да се превръщат в ежедневие.

 

 

От МВР засилват присъствието на полиция и жандармерия в София, заради няколко случая на сбивания между българи и мигранти в столицата. 

 

 

В събота вечер са извършени проверки на територията на София, задържаните са малко над 100 души, съобщи зам.-директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи комисар Мирослав Данаилов, цитиран от Нова телевизия. „Повечето са профилактирани и освободени“, уточни той.

„Беше разпоредено от министъра и проведено незабавно СПО, с цел проверка на мигрантите, които се намират на територията на столицата. Искам да кажа, че ще бъдем безкомпромисни.

 

 

 

Установихме, че е необходимо Държавната агенция за бежанците да засили контрола над обектите, за които отговаря и да има ясна представа как се изпълнява протокола в тях“, заяви зам.-директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи комисар Мирослав Данаилов.

 

 

 

„Ще има разположени патрули, съвместно с Жандармерията, на зоните, които е преценено, че са най-уязвими“, допълни той. Зам.-директорът обясни още за напрежението в изминалите дни в няколко точки в столицата.

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024
171588389594627

Стана ясно коя е жертвата след фаталния удар с Кирил Петков! Състоянието на съпругата на починалия е критично

май 16, 2024
171587144824916

Кирил Петков с първи думи след катастрофата: Моите огромни съболезнования на близките на починалия, аз не съм пострадал

май 16, 2024
урумов

Започна промиването на мозъци за покушението срещу Роберт Фицо

май 16, 2024
welt-deset-darzhavi-es-otkazaha-da-928

България сред тях ли е? Welt: Десет държави от ЕС отказаха да дадат на Украйна „гаранции за сигурност“

май 15, 2024
1010x570

За първи път от 1989-а! Заради унизителното отношение на държавата: Университетите затварят на 20 май

май 14, 2024