Русия

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

 

Алла Пугачева

Алла Пугачева

 

Терористичната атака в „Крокус“ край Москва се оказа една от най-тежките в съвременната история на страната. Загиналите са над 140 души, точният им брой ще бъде установен след разчистването на развалините. 

 

 

Руските звезди, които редовно изнасят концерти на това място, бяха изумени от случилото се. Мнозина изказват своите съболезнования и изпращат пари на благотворителни организации в помощ на жертвите. Не всички обаче успяха да кажат нещо за инцидента.

 

Руснаците например бяха шокирани, че предишната разговорлива Алла Пугачова не каза нито дума в социалните си мрежи за трагедията.

 

 

Последният пост на певицата е посветен на кончината на Александър Ширвинд на 16 март. Съпругът й от своя страна подкрепи руснаците, като им пожела сили да се справят с бедствието.

 

 

„Ужасяваща трагедия в Крокус. Нямам думи“, написа Галкин, който е обявен за чуждестранен агент от руските власти.

 

 

След мълчанието на Пугачова хората атакуваха страницата й с възмутени коментари. Хората не разбират защо легендарната певица не направи изявление по този въпрос дори три дни по-късно.

 

 

„Няма причина да се връща в Русия, отношението е доказано“,

„Това чудовище няма понятие за човечност, има само наши и другите“,

„Дори не изрази съболезнованията си на народа на своята страна. Дъното“

 

 

„От този ден нататък вие не сте народен артист, вие не сте гражданин, вие сте нищо за нас. Желая ви дълъг живот и никога, чувате ли, никога да не се връщате в Русия“, – възмущават се в социалните мрежи.

 

 

 

Музикалната легенда Алла Пугачова предстои да бъде призната за „чуждестранен агент“ в Русия, съобщава вестник „Коммерсант“.

Според ръководителят на „Федералния проект за сигурност и борба с корупцията“ Виталий Бородин прокуратурата ще поиска от Министерството на правосъдието да започне съответната процедура.

 

Бородин уточни, че е получил отговор от прокуратурата на негово искане звездаta на съветската и руската естрада да бъде призната за „чуждестранен агент“.

 

„Получих отговор от Генералната прокуратура на Руската федерация на жалбата си. Започна процедурата за обявяване на Алла Пугачова за чуждестранен агент, Прокуратурата го е поискала от Министерството на правосъдието. Надявам се, че регулаторните органи ще сложат край на този въпрос“, написа Бородин в Телеграм.

 

Алла Пугачова и съпругът й Максим Галкин (чуждестранен агент) заминаха за Израел през пролетта на 2022 г. Шоуменът многократно публично се е обявявал срещу военната операция на Русия в Украйна, припомня „Комерсант“. През септември 2022 г. Министерството на правосъдието добави Максим Галкин към регистъра на чуждестранните агенти. След това Алла Пугачова също поиска да бъде включена в този регистър, тъй като тя „се солидаризира със съпруга си“. През декември 2023 г. стана известно , че Следственият комитет не е образувал наказателно производство срещу певицата и нейния съпруг по статията за дискредитиране на руската армия и е върнал материалите на Главното управление на МВР за Москва.

Русия

More in Русия

Image_17909992_40_0

Технократ без ден в армията поема руските войски от Шойгу

май 13, 2024
bloomberg-ruskite-miliarderi-zapochnaha-727

Bloomberg: Руските милиардери, обект на западни санкции, започнаха да връщат активи в Русия

май 9, 2024
путин-площад

Путин от Червения площад предупреди НАТО: Стратегическите сили на Русия са в готовност, няма да допуснем глобален сблъсък

май 9, 2024
путин-1

Путин встъпи в длъжност като президент на Русия за пети път

май 7, 2024
1010x570

Русия предупреди, че може да удари британски военни обекти и техника в Украйна и отвъд

май 6, 2024
Image_17583285_40_0

Русия обяви Зеленски и Петро Порошенко за международно издирване

май 4, 2024