Русия

Това 15-годишно момче спаси над 100 зрители от касапницата до Москва. „Връщах се пак и пак“

Това 15-годишно момче спаси над 100 зрители от касапницата до Москва. „Връщах се пак и пак“

 

ислам

 

 

„Не можех да ги оставя“. Това каза с ученик, работещ в гардеробната спасил повече от сто души лутащи се в бяг и обзети от нарастваща паника по време на терористичната атака в зала  „Крокус“ до Москва в която бяха ранени и убити стотици мирни граждани.

 

 

Историята е описана от Комсомолская правда след като част от спасените граждани споделят благодарности за постъпката на тийнейджърът. В социалните мрежи хиляди руснаци публикуват историята на героизма на момчето.

 

 

 

„Един от героите, спасили хора по време на терористичната атака в зала „Крокус“, е 15-годишният ученик Ислам Х. Осмокласникът работел като гардеробиер и се оказал само на метри от терористите“, твърди изданието. На видео в социалните мрежи, в което е видно, че Ислам упътва паникьосаните от ужаса граждани се чуват отчетливо изстрелите на терористите, с които избиват безмилостно зрителите.

 

 

 

В разговор с Комсомолская правда той сподели, че е в рамките на половин половин час е извеждал хората от сградата на концертната зала с риск да бъде прострелян. Ученикът е успял наистина да спаси над 100 души като се е връщал пак и пак. „Ислям е отгледан в многодетно семейство, където е най-голямото дете. След като научила за подвига на сина си, майка му не могла да сдържи сълзите си от гордост“, пише КП.

 

 

Ето какво разказва ученикът пред изданието:

 

„Точно в 20:00 ч. прозвучаха изстрели. Веднага се затичах, за да започна да извеждам хората навън. Знам къде се намират задните изходи. Един от терористите, които видях беше с брада и с оръжие в ръце. Вчера там имаше 6200 души. Осъзнах, че ако си тръгна, ще загинат стотици. Измъкнах колкото можах и се прибрах вкъщи. Не се смятам за герой“, казва скромно момчето.

 

 

kritichno.bg

Русия

More in Русия

Image_17909992_40_0

Технократ без ден в армията поема руските войски от Шойгу

май 13, 2024
bloomberg-ruskite-miliarderi-zapochnaha-727

Bloomberg: Руските милиардери, обект на западни санкции, започнаха да връщат активи в Русия

май 9, 2024
путин-площад

Путин от Червения площад предупреди НАТО: Стратегическите сили на Русия са в готовност, няма да допуснем глобален сблъсък

май 9, 2024
путин-1

Путин встъпи в длъжност като президент на Русия за пети път

май 7, 2024
1010x570

Русия предупреди, че може да удари британски военни обекти и техника в Украйна и отвъд

май 6, 2024
Image_17583285_40_0

Русия обяви Зеленски и Петро Порошенко за международно издирване

май 4, 2024