Политика

Костадинов след срещата с Радев: Борисов се е договорил с ПП-ДБ да получи главния прокурор

Костадинов след срещата с Радев: Борисов се е договорил с ПП-ДБ да получи главния прокурор

коце

 

 

Президентът трябва да връчи мандата още утре. Колкото по-скоро в България има предсрочни избори, толкова по-добре“, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов след консултациите с Радев, предаде репортер на „Фокус“.

 

 

 

Лидерът на „Възраждане“ заяви, че в закритата част са обсъждали актуалната политическа обстановка, войните около България, за проблемите на българските общности извън страната и други.

„Успешна ротация означава неуспешно развитие за България“, коментира той.

 

 

 

Според Костадинов социологическите проучвания, показващи сходни резултати на едни евентуални предсрочни парламентарни избори, не отразявали действителността.

 

 

„Резултатите няма да са същите. Политическата логика изисква ПП-ДБ вместо да се гърчат като настъпени червеи и да се чудят как да легитимират и да възстановят политическия авторите на рухналата партия ГЕРБ, те щяха да отидат на избори, да изкарат съшия резултат и тогава да отидат с много по-силни позиции. В момента те отстъпват от всички параграфи“, заяви Костадинов.

 

 

 

Според него ПП-ДБ единствено реабилитирали Борисов през първите девет месеца от управлението на ротационния кабинет. Той каза още, че неговите данни показали, че ПП-ДБ ще са четвърта политическа сила на едни бъдещи избори.

 

 

Костадинов заяви, че третият мандат не е бил обсъждан: „Управляващите се разберат, защото ПП-ДБ изпитват панически страх от избори, те знаят, че вече са под 10% и са четвърта политическа сила“.

 

 

Лидерът на „Възраждане“ каза, че по негова информация ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са се разбрали „Борисов да получи главния прокурор“. Той обаче не каза от къде е получил тази информация

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024