Политика

Радев: Недопустимо е правителството да не може да гарантира сигурността на българските граждани в центъра на София

Радев: Недопустимо е правителството да не може да гарантира сигурността на българските граждани в центъра на София

радев-1

 

 

„Очаквам правителството, независимо от изхода на преговорите, да гарантира сигурността на българските граждани, каза президентът, помолен за коментар на случаи на конфликтни ситуации между българи и чужденци в последните дни.

 

 

„Недопустимо е правителството да не може да гарантира сигурността на българските граждани в центъра на София. Какво можем да си представим за останалите места в страната. Това кара хората да се съмняват във всички тези приказки, че е овладян мигрантският поток, че имаме ефективна защита на българската граница, че връщането на нежелани мигранти от Европа в нашата страна няма да има последствия върху нашата сигурност“, заяви президентът Румен Радев.

 

 

 

 

Управляващите имаха девет месеца, в които беше ясно кога ще бъде датата, на която ще се подаде оставката; девет месеца, в които разпределяха и власт, и ресурси, и „спояваха“ вътре сглобката. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев във връзка с преговорите между ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната – Демократична България“  за съвместно бъдещо управление.

 

 

 

Всякакви прояви на демонстрации на мускули, на внезапни изблици на опозиционност не се посрещат с одобрение от хората, коментира Румен Радев. „Много хора вече спряха да се интересуват, защото безкрайни спорове, безкрайни препирни… Самите партии мълчат в момента за преговорите и мисля, че така е редно. Надявам се с консултациите от понеделник да имаме повече яснота“, допълни президентът.

 

 

 

Попитан дали мисли за евентуален бъдещ служебен премиер, ако не се стигне до съставяне на редовен кабинет, Румен Радев заяви, че най-големият проблем е липсата на отговорност. При това решение с поправките в Конституцията кой ще носи отговорност за това служебно правителство, попита държавният глава.

 

 

 

„Аз имам ограничен избор от няколко човека, от които трябва да избера министър-председател, той трябва не знам по какъв начин да избере министри, аз трябва с моя подпис юридически да поема някаква отговорност за тях, без да съм ги избирал“, каза още той.

 

 

Държавният глава Румен Радев е в село Горско Сливово, община Летница по повод Деня на спасяването на българските евреи и на отдаване на почит пред паметта на жертвите на Холокоста.

Източник: БТА

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024