Политика

Радев от върха: 3 март е много повече от исторически триумф, благодаря, че опазихте националния празник от посегателството

Радев от върха: 3 март е много повече от исторически триумф, благодаря, че опазихте националния празник от посегателството

 

b739899bae779bb90b7f106eddbf5c92

 

 

Горд съм да видя толкова родолюбиви българи на Шипка, в деня на националния ни празник. Точно тук пред очите на целия свят, с камък и кръв, беше предначертано нашето бъдеще. Това заяви от паметника Шипка президентът Румен Радев.

 

 

„3 март е много повече от един исторически триумф. 3 март е нашата памет и почит към саможертвата на поколения българи, съхранили искрата на надеждата и борбата в дългата зима на робството. 3 март е нашият национален идеал за свободна, обединена и европейска България. 3 март е нашето бъдеще като народ с достойнство и стремеж към напредък. Днес е ден за национално уединение. Днес е ден, в който да се обединим около нашите ценности,“ каза президентът.

 

 

„Тук на увенчаният с вечна слава връх, подвигът на нашите опълченци, застанали рамо до рамо с войните от армията на руския император Александър Втори, отвори пътят към свободата на България. Точно тук, пред очите на целия свят, с камък и кръв бе предначертано нашето бъдеще.

 

 

Днес сме се стекли хиляди, за да заявим, че 3 март не ознаменува само победата на бойното поле, не е само дата на един международен договор, както нерядко се опитват да го представят“, обясни още Радев.

 

 

Румен Радев благодари на хилядите хора, които са се стекли на върха, за да запазят „Националният ни празник от посегателствата“.

 

 

 

Днес е ден за национално единение. Да се обединим около нашите ценности, около заветите на предците ни. Но и тази година, няма да го крия, е по-различна от другите. И аз съм тук, за да ви благодаря, че опазихте националния празник от посегателството. Светлината на чистите ви помисли разпръсна лепкавата политическа мъгла от върховете на политическото минало. Няма да забравим, че проповедниците на нихилизма и разединението отстъпиха пред Трети март не от съвест, не от уважение към историята и костите на предците ни, а благодарение на вас, на вашата категорична решителност. Затова ви благодаря.

 

Няма да погазим своята памет и няма да предадем заветите на своите предци. Ще продължим да отстояваме свободата на своята съвест, независимостта на своите действия, суверенитета на нашето отечество. Вечна памет! Да живее България“, заяви още президентът Радев.

 

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024