Политика

Скандал в парламента: Кой шмърка в залата и кой ползва крем от тестис на усурийски тигър

Скандал в парламента: Кой шмърка в залата и кой ползва крем от тестис на усурийски тигър

big_768206

 

 

 

Депутати от „Възраждане“ отново влязоха в конфликт с народния представител от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) Манол Пейков. След размяна на „любезности“ в пленарната зала сблъсъкът между двете страни се пренесе и в кулоарите на Народното събрание (НС).

 

 

До скандал се стигна по обичайната причина: лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов просрочи времето си за изказване. Костадинов излезе с декларация против НАТО по повод 20-ата годишнина от присъединяването на България към Северноатлантическия пакт.

 

 

 

Времето на водача на радикалната партия, изглежда, изтече, но той продължи да говори, което предизвика обичайна реакция от страна на Манол Пейков, който започна да подвиква: „Времето… Времето…“.

Депутати от „Възраждане“ начело с Цончо Ганев след това излязоха на трибуната и отново обясниха, че Пейков е пиян и следва да се въведе проверка с дрегери за народните представители.

 

 

 

„Както обикновено, крадецът вика „дръжте крадеца“, отвърна Манол Пейков и обясни, че на г-н Ганев „лично от Русия му изпращат за намазване специален крем от тестис на усурийски тигър и „Шлемник байкалски“.

Обидите продължиха и с подвиквания от място на много от депутатите от „Възраждане“ към Пейков.

 

 

 

Председателят на парламента Росен Желязков даде 10 минути почивка за успокояване на страстите. Това обаче, изглежда, не помогна, защото разправията и обидите продължиха из кулоарите на парламента. Репортерите в НС дори се втурнаха след двете конфликтни страни да снимат, допускайки и вероятността от физически сблъсък. Те навлязоха и в зоната с ограничен достъп (забранена за журналисти), което постави пред изпитание квесторите. До по-тежка ескалация на напрежението обаче не се стигна.

 

 

 

След това Манол Пейков направи емоционално изявление пред журналистите, докато отстрани депутати от „Възраждане“ продължиха да му подвикват.

 

 

 

Пейков на моменти бе на ръба на истерията. Той обясни, че е превъзбуден от „силно чувство за справедливост“. Депутатът от ПП-ДБ заяви и че в живота си не е слагал алкохол в устата си и трябвало да измислят нещо друго, с което да го атакуват.

 

 

Гледайте тук:

Гледайте заседанието тук:

 

Флагман

Политика

More in Политика

плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024
venko-sabrutev

Венко Сабрутев от „Промяната“ умен като Златка, изключи Ирландия от Европейския съюз

април 20, 2024
171361364370379

Радев: Главчев явно още не е разбрал с какво се е заел като премиер, щом предлага да оглави и МВнР

април 20, 2024