Коментари

Урсула и урсулите с кожата си усещат, че краят на клиширания ЕС наближава

Урсула и урсулите с кожата си усещат, че краят на клиширания ЕС наближава

волгинphpuekalp_800x

 

 

 

Урсула фон дер Лайен е идеалният председател за тази Европейска народна партия и за тази Европейска комисия. И със свещ да търсят, по-добре от нея няма да намерят.

 

 

Причината за това е бездънното безсмислие на госпожата. Тя, изглежда, е лишена и от най-елементарната способност да произведе собствена мисъл.

 

 

Единственото, което излиза от устата ѝ, е поток от политически коректни клишета и откровени безумия. Дори само „дълбокото“ ѝ наблюдение, че руснаците воювали с чипове от перални, е достатъчно, за да разберете с какво едноклетъчно си имате работа.

 

 

 

Всъщност всяко следващо изказване на Госпожа ЕС е доказателство за пустотата, която цари в главата ѝ. Днес ни ощастливи с великото си откритие, че „Алтернатива за Германия“, Марин льо Пен и „Възраждане“ искали да „ни откажат от нашите споделени ценности“.

 

 

Вие разбирате ли какво е искала да каже тази жена? Всъщност, без самата да иска това, Урсула демонстрира страх. Показва страха си от партии и политици, които се съпротивляват на нейните „ценности“, т.е. на брюкселското статукво.

 

 

 

Урсула и урсулите изключително много се притесняват от всички, които искат една съвсем различна Европа. Цитираните от нея партии, както и много други хора и формации искат Европа да бъде дом на свободните граждани, а не фабрика за евробройлери.

 

 

 

Искат Европа да е обединение на независимите нации, а не ферма, пълна с покорен добитък. Урсулите с кожата си усещат, че краят на клиширания ЕС наближава и че, колкото и да се напъват, няма как да спрат идването на нормалността. И в тази нова нормална Европа толкова възхваляваният у нас евроатлантизъм ще бъде напълно излишен.

 

 

Петър Волгин

Коментари

More in Коментари

big_big_fd97e460-dfc9-4ed6-9eb8-3d4d9019a6b1

Иво Сиромахов: Ако имате познат лекар, взимайте фалшив болничен, балъците нека си работят, хахаха

април 20, 2024
960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024
hristo-grozev-768x403

Сириец разкости Христо Грозев: Човек с психични отклонения, който от малък си играе на тайни агенти, търчи и клюкари съучениците си на класната и ги обвинява в агентури

април 12, 2024
chukov

Боян Чуков: Скоро безусловната капитулация на Киев ще бъде най-обсъжданата международна тема

април 12, 2024
bb48fb65db3b4836aef941041d75e75b

Карбовски: Киро иска да бъде избран, за да може той лично да даде властта на ГЕРБ

април 5, 2024
kiril-petkov

Калина Андролова: Някой да скрие Кирил Петков поне до деня на гласуването / ВИДЕО

април 2, 2024