СВЯТ

Бившият аналитик на ЦРУ Лари Джонсън: Украинците губят и никакви пари на света няма да им помогнат

Бившият аналитик на ЦРУ Лари Джонсън: Украинците губят и никакви пари на света няма да им помогнат

 

лари

 

 

 

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) губят на бойното поле и дори американската помощ няма да им помогне. Това мнение изрази вчера бившият анализатор на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) Лари Джонсън, съобщава ТАСС.

 

 

„Какво се случва в Украйна? Те губят, и те губят тежко и бързо. Размерът на територията, която руснаците печелят в момента, не прилича на нищо, което сме виждали през последните повече от две години от началото на специалната военна операция. Русия сега, така да се каже, натиска педала на газта, те се движат бързо, на широк фронт и никакви пари на света (…) няма да помогнат (на украинските въоръжени сили) да подобрят ситуацията“, каза той в интервю за YouTube канала Judging Freedom.

 

 
Според Джонсън няма смисъл да се говори за размера на американската помощ изолирано от реалната ситуация на фронта. „Тя няма да попълни редиците на украинската армия, няма да попълни с компетентни професионалисти“, добави той.

 

 

 

На 24 април президентът на САЩ Джо Байдън подписа пакет от законопроекти, одобрени преди това от Конгреса, за възобновяване на доставките на оръжия за Украйна, Израел и Тайван. На 20 април законопроектите бяха одобрени от Камарата на представителите на Конгреса, а на 23 април бяха одобрени от Сената.

 

 

 

Обемът на пакета беше 95 милиарда долара, като освен 61 милиарда долара за Украйна, той включва 26 милиарда долара за Израел и средства за предоставяне на хуманитарна помощ на цивилни в зони на конфликт, включително в Ивицата Газа, посочва ТАСС.

 

Епицентър

СВЯТ

More in СВЯТ

байдъъън

Байдън: Не съм готов да подкрепя влизането на Украйна в НАТО

юни 4, 2024
italiia-reagira-ideiata-makron-da-700

Салвини към Макрон: Слагай шлема, отивай в Украйна да се биеш и не ядосвай италианците. Искаме мир за децата ни

юни 4, 2024
борел

Страшно е: Борел се оплака, че „дългата ръка на Москва“ клевети ЕС по цял свят на над 20 езика

юни 4, 2024
нато-армия

The Telegraph: НАТО разработва план за прехвърляне на US войски при война с Русия, включително и през България

юни 4, 2024
1522765857

МВнР на Русия: Каквато и техника да вкара Западът в Украйна, нашите войски ще я смелят!

юни 3, 2024
мазда

Всички собственици на „Тойота“, „Мазда“, „Хонда“, „Сузуки“ и „Ямаха“ са предупредени: Япония разкри голяма измама с колите

юни 3, 2024