Политика

ДАНС е обискирал дома на главния секретар на МВР Живко Коцев. За да не го арестуват, той се е съгласил да стане свидетел по делото за контрабанда

ДАНС е обискирал дома на главния секретар на МВР Живко Коцев. За да не го арестуват, той се е съгласил да стане свидетел по делото за контрабанда

zhivko-kotsev-1

 

Служители на ДАНС са обискирали вчера вечерта дома на Живко Коцев, намерени били скъпи часовници и много пари в брой, научи ексклузивно ПИК. Информацията бе потвърдена и от източници на „Гласове“.

 

 

Постигната е била договорка с главния секретар на МВР информацията да не се разгласява, но той да подаде оставка по лични причини, както и стана днес сутринта. ПИК се опита да се свърже по телефона с главен комисар Живко Коцев, но той не отговори.

 

 

Междувременно се появи информация в сайта „Афера“, че Живко Коцев е свързан с контрабандния канал на Николай Николов-Паскал. За да се спаси от арест, Коцев се е съгласил да стане свидетел по делото за контрабандата.

 

Вчера се проведе мащабна акция на ДАНС, СГП и полицията, по време на която бяха арестувани Марин и Стефан Димитрови.  Задържана беше директорката на Агенция “Митници” Петя Банкова, бяха обискирани кабинета и дома й, задържан беше и един от нейните заместници. Те бяха назначени на високите позиции от финансовия министър Асен Василев през февруари .

 

 

Около полунощ снощи депутатите гласуваха създаването на временна анкетна комисия, която да проучи дейността на Агенцията и ролята на Асен Василев.

 

ПИК, Афера, Гласове

 

Политика

More in Политика

big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024
welt-deset-darzhavi-es-otkazaha-da-928

България сред тях ли е? Welt: Десет държави от ЕС отказаха да дадат на Украйна „гаранции за сигурност“

май 15, 2024
бнб

Управителят на БНБ: България няма да изпълни критериите за еврото до доклада през юни

май 14, 2024
shalamanov_bgnes

Ястребът Велизар Шаламанов: Смените, които прави Путин, не са добри новини за Украйна и за нас, защото са верни решения

май 13, 2024
радев,радев

Радев остро срещу Силяновска: РСМ да спазва договорите, вкл. този за Приятелство и добросъседство

май 13, 2024
1010x570

Американците ни натискат да дадем на Украйна безплатно двата реактора от АЕЦ „Белене“?

май 11, 2024