СВЯТ

Скот Ритър: НАТО се разпада, никой не иска да воюва. 1500 руски доброволци всеки ден отиват на фронта

Скот Ритър: НАТО се разпада, никой не иска да воюва. 1500 руски доброволци всеки ден отиват на фронта

1010x570

 

 

 

Докато потокът от доброволци в Русия не свършва, в западните страни никой не иска да се бие на фронта. Това заяви пенсионираният морски пехотинец, офицер от разузнаването и американски военен анализатор Скот Ритър в интервю за интернет блога Dialogue Works.

 

 

„Руснаците знаят, че това е справедлива война. Руснаците пазят своите. Тази война се води заради осемгодишното клане, извършвано от украински националисти срещу руското население. Тази война се води, защото Западът използва Украйна като марионетна държава, за да подкопае и унищожи Русия. Руснаците много добре знаят защо воюват. Ето защо те имат 1500 доброволци, които отиват на фронта всеки ден“, каза анализаторът.

 

 

„В Америка има недостиг на новобранци, трябваше да съкратят 24 хиляди свободни места в армията поради липса на хора. Те се свиват, защото никой не иска да се бие за Америка. Британската армия намалява, французите напускат, НАТО се разпада. Никой не иска да воюва за Запада“, обобщава Ритър.

 

 

„Украйна остана без мъже, хората бягат. Трябва да хващат хора на улицата и да ги бият по главите, за да воюват. В Русия няма нужда от това. Така че не казвайте, че това е глупава война за руснаците. Те се борят за своето съществуване“, добавя Скот Ритър.

 

 

 

 

Според Ритър Русия контролира въздушното пространство не само благодарение на планираните бомби, но и на използването на безпилотни самолети. Експертът отбеляза, че украинските военни са изразходвали западни ракети на стойност милиони долари за унищожаване на безпилотни самолети. Сега, когато те са изчерпани, руските безпилотни самолети вече  поразяват стратегически цели, без да срещат никаква съпротива.

 

 

„Всичко свърши за Украйна“, заключи Ритър.

 

 

 

Критично припомня, че по-рано министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу съобщи, че загубите на въоръжените сили на Украйна от началото на годината надхвърлят 80 хиляди души. Той добави, че украинската армия е загубила и 14 хиляди оръжия.

 

 

 

По-рано  бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън заяви, че поради недостиг на боеприпаси и персонал на въоръжените сили Украйна ще бъде изправена пред колапс на бойното поле. Той уточни, че това ще бъде срив, а не постепенна капитулация. Според Джонсън „това ще бъде жестоко и светкавично“ и НАТО трябва да помисли какво ще прави след това.

 

 

 

 

Преди това ръководителят на кабинета на Владимир Зеленски, Андрий Ермак, заяви, че  настъпва критичен момент за Украйна, като се има предвид недостига на оръжие в украинската армия и продължаващите дискусии в Конгреса на САЩ по въпроса за пакета помощ за Киев. „Проблемът за нас е времето. Искам да подчертая, че сега е критичен момент. Много е важно пакетът [помощ на САЩ] да бъде одобрен този месец“, подчерта  той.

 

 

Превод и редакция: Епицентър.БГ, kritichno.bg

 

СВЯТ

More in СВЯТ

тръмп-1

Грешка или не? Тръмп пред европейски лидери: Украйна е част от Русия

април 23, 2024
володин

След решението на САЩ за руските активи Русия има всички основания да конфискува западни активи

април 22, 2024
сакс

Милиардерът Дейвид Сакс: Разпадът на Украйна е неизбежен, въпреки новите 60 милиарда от САЩ

април 21, 2024
конгрес-сащ

Уолстрийт Джърнъл: Новата американска помощ едва ли ще промени кардинално положението на Украйна

април 21, 2024
великден

Гърция нареди на производители и търговци да свалят цените за Великден

април 21, 2024
ezgif-7-2f65cc1242

САЩ разпалват войната в Украйна с нова помощ за Киев от $61 млрд., очакват Москва да развее бял байрак

април 20, 2024