Политика

Изтече таен запис №3 на Кирил Петков: Даваме Горанов на „Магнитски“… АУДИО

Изтече таен запис №3 на Кирил Петков: Даваме Горанов на „Магнитски“… АУДИО

 

ezgif-3-228be48fba

 

 

Запис № 3, направен очевидно в централата на „Продължаваме Промяната“ миналата година от неизвестен човек, бе разпространен тази вечер. В него се чува монолог на съпредседателя на ПП Кирил Петков, който говори по темата „Магнитски“. Не става ясно от кой момент е записът.

 

 

Припомняме, че бившият финансов министър Владислав Горанов беше санкциониран по закона „Магнитски“ на 10 февруари 2023 г., което навежда на мисълта, че записа е правен по-рано.

 

 

Ето стенограмата на записа:

 

 

Кирил Петков: ….Целия тоя филм всъщност е акт за давност на папките, които са видели – и за Черепа, и за депесарите, които са в този ред, който всички ни обвиняваха, че прибързваме. Реално той е в съюз с всичките партии и възможности в моя…

 

 

Те са един нормален ред, щото имаш обвинение, имаш самопризнания за самия фонд… пари няма. Щото каза, че са ощетили ГЕРБ…

 

 

По отношение на Черепа, банковите тегления той им ги е дал част от папката по колко са изтеглени. Имаме две писмени обяснения на двама свидетеля. Единият е шофьорът, който казва – аз карах Божков всеки две седмици… и той внасяше евро. Това е писмено.

 

 

Вторият е, а, такова, вторият е секретарката на Асен, която каза – той идваше всеки две седмици, носеше нещо, караше ме да не го записвам в книгата с гостите. Отделно всички тези факти ги има и американеца.

 

 

И всъщност ако дадем „Магнитски“ на Горанов (Владислав Горанов – б.р.), те ще бъдат…

 

 

Даваме Горанов на „Магнитски“, защото той е давал, не вземал – давал проекта на държавни служители, които да променят Закона за хазарта. В смисъл, американците му го казват като даване, щото като финансов министър му остава един човек, на който трябва да … да го смени закона – това е само Борисов. И това, това е разпределението според мене на как стоят реално нещата в България.

 

 

И сега имаме единствения възможен вариант.

 

 

 

А отделно ще се покаже на „Джереми“… – …“Джереми“…, който е в компанията и човекът, който прави… как да изглежда рекламата, какво – що.

…Много интересно.

 

Можете да чуете записа ТУК

 

 

Междувременно Кирил Петков твърди, че изтеклият вчера запис е „рязан и лепен“, а част от споменатите имена изобщо не са били обсъждани. По време на брифинг в парламента той категорично отрече в края на първия запис, тиражиран вчера, да е разговарял с бизнесмена Пламен Бобоков.

 

 

 

Реакцията на Кирил Петков идва ден след като същият запис бе публикуван на официалната страница на партията с призив за набиране на дарения. От формацията не отговориха на въпрос дали ПП е обсъждала „неофициален кеш“ и имат ли предположения за автора на записа. Днес се появи втори запис (можете да го чуете ТУК) който също е с недобро качество, и с анонимен участник в него, освен съпредседателите на ПП Кирил Петков и Асен Василев. Вече се появиха твърдения, че гласа от втория запис е на Алексей Петров – нещо, което от партията не са коментирали.

 

 

 

По-рано днес от коалицията разпространиха позиция в официалната си страница във „Фейсбук“, в която посочват, че тиражираните записи са манипулирани и с тях се цели „създаване на определени внушения“. От „Продължаваме промяната – Демократична България“ призовават за реакция от ДАНС и службите.

 

 

 

 

 

Лупа бг

Политика

More in Политика

клаудия

Соломон Паси и Даниел Лорер се обявиха за роднини на новата президентка на Мексико Клаудия Шейнбаум

юни 4, 2024
нато-армия

The Telegraph: НАТО разработва план за прехвърляне на US войски при война с Русия, включително и през България

юни 4, 2024
президент

Радев: Нашите евроатлантици са страхливички. Ако оставим на тях, те с охота биха пратили всички българи на фронта

юни 3, 2024
960x540

Освиркаха Урсула в Пловдив, докато с Борисов клеймяха мощно Путин на приказки!

юни 2, 2024
зеля

Откъде ще излитат украинските F-16, ако Русия унищожи пистите им: от България, Румъния, Полша?

юни 2, 2024
аец

АЕЦ „Козлодуй“ прекратява договора с Русия за доставка на ядрено гориво, заредиха американско

май 29, 2024