Политика

Пеевски: Нещата са чудовищни! Асен Василев искаше да е премиер, Христо Иванов – президент

Пеевски: Нещата са чудовищни! Асен Василев искаше да е премиер, Христо Иванов – президент

пееф

 

 

Нещата са чудовищни. Такова нещо у нас не се е случвало, в Европа също не знам да е имало. Чудовищно нещо е това, скандали след скандали. Тези хора – ПП-ДБ – са обраснали с кешове, влачения, пудели. Зловеща работа.

 

 

Така председателят на ДПС Делян Пеевски кометира пред медиите записа за „кеш у президента“, изтекъл в интернет пространството, предаде Новини.бг.

 

 

 

„Подкрепили сме България да има редовно правителство, за което и не съжалявам. Но никога не е знаели какво правят тези хора. Българските хора видяха къде са им парите – те са влачени от контрабанди, складирани, пудели са носели кешове на Бойко Рашков“, коментира Пеевски и разкри потресаващи факти за амбициите на лидерите на ПП и на ДБ за овладяване на първите властови постове в държавата..

 

 

На въпрос има ли амбиции за премиерския пост, Пеевски обяви: „В присъствието на г-н Цонев Асен Василев лично ме е молел да го подкрепим да е вицепремиер, да не е просто министър. Съкровената му мечта бе да стане премиер след Мария Габриел. Предлагаше да имаме и ние от ДПС министри, дори вицепремиер. Всичко това му е отказано.

 

 

„Мечтите им са само за власт. Аз не желаех да общувам с Христо Иванов, той е просто прокси, г-н Цонев ми го натресе. Христо Иванов каза, че иска да бъде президент, имал нужда от подкрепата на ДПС.

 

 

 

Важно е да ликвидирам ПП, да стана единствен лидер на дясното, след това и да стана президент“, били думите на Христо Иванов, поясни Пеевски.

 

 

Предложи ми (Христо Иванов) след това аз да стана премиер. Важната цел на Иванов е да пенсионира Борисов“, допълни лидерът на ДПС.

 

 

 

По думите на Пеевски разговорът се е състоял по време на 9-месечното управление на „сглобката“. „Тази оферта не е била веднъж. Аз я споделих на Борисов.

 

 

 

Ако той  (Борисов) някога с тези „пуделчета“ смята да управлява и те му драскат по вратата в Банкя, да знае, че те му носят зестра – много каруци с кеш“, каза още Пеевски.

 

Епицентър

Политика

More in Политика

клаудия

Соломон Паси и Даниел Лорер се обявиха за роднини на новата президентка на Мексико Клаудия Шейнбаум

юни 4, 2024
нато-армия

The Telegraph: НАТО разработва план за прехвърляне на US войски при война с Русия, включително и през България

юни 4, 2024
президент

Радев: Нашите евроатлантици са страхливички. Ако оставим на тях, те с охота биха пратили всички българи на фронта

юни 3, 2024
960x540

Освиркаха Урсула в Пловдив, докато с Борисов клеймяха мощно Путин на приказки!

юни 2, 2024
зеля

Откъде ще излитат украинските F-16, ако Русия унищожи пистите им: от България, Румъния, Полша?

юни 2, 2024
аец

АЕЦ „Козлодуй“ прекратява договора с Русия за доставка на ядрено гориво, заредиха американско

май 29, 2024