Русия

Путин от Червения площад предупреди НАТО: Стратегическите сили на Русия са в готовност, няма да допуснем глобален сблъсък

Путин от Червения площад предупреди НАТО: Стратегическите сили на Русия са в готовност, няма да допуснем глобален сблъсък

 

путин-площад

 

Руският президент Владимир Путин в реч на Парада на победата на Червения площад заяви, че стратегическите сили на страната са в постоянна готовност. В същото време той каза, че „Русия ще направи всичко, за да предотврати глобален сблъсък“.

 

 

Западът се опитва да изопачи истината за Втората световна война, защото тя пречи на колониалната политика, заяви президентът на федерацията. „Днес виждаме как се опитват да изопачат истината за Втората световна война, това пречи на онези, които са свикнали да изграждат своята колониална политика върху лицемерието и лъжата“, каза Путин пред маршируващите войници на Червения площад по случай Деня на победата над нацистите през Втората световна война.

 

 

Както и преди година, държавният глава на Русия в словото си открои и участниците в специалната военна операция, както в Русия наричат военната непредизвикана агресия срещу Украйна. Президентът Путин прикани събралите се да почетат паметта на загиналите в Украйна войници.

 

 

„Ние отхвърляме претенциите на всяка държава или съюз за изключителност. Знаем до какво води прекомерността на подобни амбиции. Русия ще направи всичко, за да предотврати глобален конфликт, но в същото време няма да позволим на никого да ни заплашва. Нашите стратегически сили винаги са в бойна готовност“, каза Путин.

 

 

„Те (западните страни) събарят паметници на истинските борци срещу нацизма и издигат на пиедестал предателите и съучастниците на Хитлер. Те заличават паметта за героизма и благородството на войниците освободители“, каза Путин. Според руския президент „реваншизмът, подигравката с историята, желанието да се оправдаят сегашните последователи на нацистите са част от общата политика на западните елити за разпалване на все повече регионални конфликти, междуетническа и междурелигиозна вражда.

Русия

More in Русия

1522765857

МВнР на Русия: Каквато и техника да вкара Западът в Украйна, нашите войски ще я смелят!

юни 3, 2024
Image_17909992_40_0

Технократ без ден в армията поема руските войски от Шойгу

май 13, 2024
bloomberg-ruskite-miliarderi-zapochnaha-727

Bloomberg: Руските милиардери, обект на западни санкции, започнаха да връщат активи в Русия

май 9, 2024
путин-1

Путин встъпи в длъжност като президент на Русия за пети път

май 7, 2024
1010x570

Русия предупреди, че може да удари британски военни обекти и техника в Украйна и отвъд

май 6, 2024
Image_17583285_40_0

Русия обяви Зеленски и Петро Порошенко за международно издирване

май 4, 2024