top

Радев с първи думи за мелето с Кирил Петков, ще вземе ли главата на шефа на НСО

Радев с първи думи за мелето с Кирил Петков, ще вземе ли главата на шефа на НСО

Image_17946323_40_0

 

 

Инциденти е имало през всички години, откакто го има НСО и то много по-тежки. Не намирам основание към момента, специално заради този инцидент да има промени в ръководството на Националната служба за охрана. Така държавният глава Румен Радев коментира катастрофата с Кирил Петков.

 

 

Трагичният сблъсък се случи около 17:30 ч. в четвъртък на входа на Аксаково. Участваха кола на НСО, в която е пътувал съпредседателят на ПП и друг автомобил. При инцидента загина 60-годишният шофьор на колата, а 58-годишната му съпруга е в болница. От партията съобщиха, че колата на НСО е ударила автомобил, излязъл откъм път без предимство. Той се разследва от Военната прокуратура.

 

 

„Кой е виновен и при какви обстоятелства трябва да изяснят компетентните органи. Искам да призова още веднъж, че Законът за движение за пътищата трябва да се спазва, защото е написан с кръв. И особено трябва да се спазва от политиците, които трябва да дават пример за спазването на закона и в политиката, и в живота, и по пътищата“, каза още Радев.

 

 

Радев изрази съболезнования към семейството на загиналия. „Никога не призовавам шофьорите ми да карат бързо“, сподели той.

„За съжаление най-вероятно парламентът ще бъде употребен за предизборна трибуна“, така президентът  коментира предстоящото извънредно заседание на Народното събрание.

 

 

„На фона на всички нелепи промени в Конституцията много гласове казаха, че има едно положително нещо и то – че парламентът остава да работи. Парламентът, видяхме – нито работи, нито осъществява контрол“.

 

24 часа

top

More in top

768x432

Знаменателна реч на Орбан пред стотици хиляди унгарци: Европа се готви за война! НЯМАМЕ РАБОТА на руския ФРОНТ!

юни 1, 2024
Москваmow17

Русия с безпрецедентно предупреждение към България за ядрената ни безопасност: Това няма да свърши добре!

май 31, 2024
пво

„Файненшъл Таймс“: НАТО има само 5% от необходимата противовъздушна отбрана за защита на източния фланг

май 30, 2024
fbr-e-planiralo-ubiistvoto-tramp-po-991

Американски конгресмен: ФБР е планирало убийството на Тръмп по заповед на Байдън

май 22, 2024