СВЯТ

Грузинският премиер: Еврокомисар ме заплаши да внимавам да не ме сполети съдбата на Роберт Фицо

Грузинският премиер: Еврокомисар ме заплаши да внимавам да не ме сполети съдбата на Роберт Фицо

1010x570

 

 

Грузинският министър-председател Иракли Кобахидзе заяви, че по време на разговор относно приетия закон за чуждестранните агенти, един от европейските комисари го е заплашил като му е припомнил случая на неотдавнашния опит за покушение срещу словашкия министър-председател Роберт Фицо.

 

 

„Дори и на фона на продължителното изнудване от страна на Запада, заплахата, която ми беше отправена в телефонен разговор с един от европейските комисари, беше зашеметяваща. В разговора с мен еврокомисарят изброи цял набор от мерки, които западните партньори биха могли да предприемат в случай, че ветото на закона за прозрачността бъде преодоляно, и докато изброяваше тези мерки, той каза: „Видяхте какво се случи с Фицо и трябва да бъдете много внимателни“, цитира изявлението на Кобахидзе пресслужбата на грузинското правителство.

 

 

Припомняме, че преди седмица Фицо бе прострелян с пет куршума след заседание на словашкия кабинет край Братислава от активист на либералната партия „Прогресивна Словакия“. Животът на Фицо е вън от опасност, но прогнозите за възстановяването му са противоречиви.

 

 

 

„От началото на 2022 г. има сериозен интерес към откриването на „втори фронт“ в Грузия, което би отслабило позициите на Русия, но това би унищожило страната ни.

 

 

 

Този интерес остава и днес“, каза той, коментирайки недоволството на Запада от грузинския закон за чуждестранните агенти.

 

 

Политикът смята, че в днешния свят има „партия на глобалната война“, която „не се интересува от съдбата на Грузия и нейният интерес е единствено в отслабването на позициите на Русия“.

Източник: ТАСС

 

Гласове

СВЯТ

More in СВЯТ

italiia-reagira-ideiata-makron-da-700

Салвини към Макрон: Слагай шлема, отивай в Украйна да се биеш и не ядосвай италианците. Искаме мир за децата ни

юни 4, 2024
борел

Страшно е: Борел се оплака, че „дългата ръка на Москва“ клевети ЕС по цял свят на над 20 езика

юни 4, 2024
нато-армия

The Telegraph: НАТО разработва план за прехвърляне на US войски при война с Русия, включително и през България

юни 4, 2024
1522765857

МВнР на Русия: Каквато и техника да вкара Западът в Украйна, нашите войски ще я смелят!

юни 3, 2024
мазда

Всички собственици на „Тойота“, „Мазда“, „Хонда“, „Сузуки“ и „Ямаха“ са предупредени: Япония разкри голяма измама с колите

юни 3, 2024
78_tn

Бивш енергиен министър на Украйна: Отивайте на село, където има дърва за огрев! ВИДЕО

юни 2, 2024