Политика

Пеевски: Нещата са чудовищни! Асен Василев искаше да е премиер, Христо Иванов – президент

Пеевски: Нещата са чудовищни! Асен Василев искаше да е премиер, Христо Иванов – президент

пееф

 

 

Нещата са чудовищни. Такова нещо у нас не се е случвало, в Европа също не знам да е имало. Чудовищно нещо е това, скандали след скандали. Тези хора – ПП-ДБ – са обраснали с кешове, влачения, пудели. Зловеща работа.

 

 

Така председателят на ДПС Делян Пеевски кометира пред медиите записа за „кеш у президента“, изтекъл в интернет пространството, предаде Новини.бг.

 

 

 

„Подкрепили сме България да има редовно правителство, за което и не съжалявам. Но никога не е знаели какво правят тези хора. Българските хора видяха къде са им парите – те са влачени от контрабанди, складирани, пудели са носели кешове на Бойко Рашков“, коментира Пеевски и разкри потресаващи факти за амбициите на лидерите на ПП и на ДБ за овладяване на първите властови постове в държавата..

 

 

На въпрос има ли амбиции за премиерския пост, Пеевски обяви: „В присъствието на г-н Цонев Асен Василев лично ме е молел да го подкрепим да е вицепремиер, да не е просто министър. Съкровената му мечта бе да стане премиер след Мария Габриел. Предлагаше да имаме и ние от ДПС министри, дори вицепремиер. Всичко това му е отказано.

 

 

„Мечтите им са само за власт. Аз не желаех да общувам с Христо Иванов, той е просто прокси, г-н Цонев ми го натресе. Христо Иванов каза, че иска да бъде президент, имал нужда от подкрепата на ДПС.

 

 

 

Важно е да ликвидирам ПП, да стана единствен лидер на дясното, след това и да стана президент“, били думите на Христо Иванов, поясни Пеевски.

 

 

Предложи ми (Христо Иванов) след това аз да стана премиер. Важната цел на Иванов е да пенсионира Борисов“, допълни лидерът на ДПС.

 

 

 

По думите на Пеевски разговорът се е състоял по време на 9-месечното управление на „сглобката“. „Тази оферта не е била веднъж. Аз я споделих на Борисов.

 

 

 

Ако той  (Борисов) някога с тези „пуделчета“ смята да управлява и те му драскат по вратата в Банкя, да знае, че те му носят зестра – много каруци с кеш“, каза още Пеевски.

 

Епицентър

Политика

More in Политика

2111480000

Има дефект в парогенератора на 6-и блок на АЕЦ „Козлодуй“, може да се замени с този на „Белене“, но го даваме на Украйна

юни 27, 2024
phpjxwfly_559x345

Кабинетът предложи Радев да ръководи делегацията ни на срещата на НАТО във Вашингтон, той отказа

юни 27, 2024
Image_18282691_40_0

Подуправителят на БНБ Андрей Гюров от ПП в конфликт на интереси, излезе в отпуск след сигнал от КПКОНПИ

юни 27, 2024
Image_18274348_40_0

Премиерът Мицкоски нарече западната част на България Пиринска Македония и каза, че няма да коленичи пред Борисов и Радев

юни 26, 2024
Image_18274189_40_0

Генерал Наско подозира, че може нарочно да са му сложили охрана, за да го следят

юни 26, 2024
Image_18273284_40_0

ЕК: България не е готова за приемането на еврото

юни 26, 2024