САЩ

Тъкър Карлсън след присъдата на Тръмп: Той ще спечели президентските избори, ако не го убият

Тъкър Карлсън след присъдата на Тръмп: Той ще спечели президентските избори, ако не го убият

 

 

226b9602ac10346b7078d1ac9640f7db

 

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп ще успее да спечели президентските избори през ноември, освен ако не бъде убит преди това. Това мнение изрази вчера журналистът Тъкър Карлсън.

 

„Тази (присъда на съдебните заседатели) няма да спре Тръмп.

 

Той ще спечели изборите, ако първо не бъде убит. Но това означава краят на най-справедливата съдебна система в света. Всеки, който защитава тази присъда, представлява опасност за вас и семейството ви“,

 

написа журналистът на своята страница в социалната мрежа „Екс“ (бивша Twitter). Тръмп беше признат за виновен по всички 34 обвинения.

 

 

Той стана първият бивш президент в историята на САЩ, осъден за престъпление. Журито, състоящо се от седем мъже и пет жени, трябваше да вземе единодушно решение по всяко от обвиненията.

 

 

 

Съдия Хуан Мърчан обяви, че присъдата е насрочена за 11 юли. Така тя ще бъде произнесена четири дни преди Републиканската национална конвенция, която ще се проведе на 15-18 юли в Милуоки, Уисконсин.

Там Тръмп трябва да бъде официално одобрен като републикански кандидат за президент.

 

 

Според правилата на американската юриспруденция, подсъдимият трябваше да остане в съдебната палата през цялото време, докато съдебните заседатели се съвещаваха. След обявяването на присъдата Тръмп повтори своята невинност и нарече присъдата „позор“.

 

 

Повод за разследването срещу бившия президент на САЩ стана публикацията на „Уолстрийт джърнъл“ през януари 2018 г. Според нея, месец преди републиканецът да спечели президентските избори през 2016 г., неговият адвокат Майкъл Коен е платил на бившата порно актриса Сторми Даниелс 130 хиляди долара, за да не разпространява информация за връзката си с Тръмп преди около десет години. През 2018 г. Коен беше съден по няколко обвинения, едно от които включваше нарушаване на правилата за финансиране на кампанията на Тръмп, по-специално плащания към Даниелс. Тогава прокуратурата не предяви искове срещу Тръмп, позовавайки се на имунитета на държавния глава.

 

 

 

През ноември 2022 г. окръжната прокуратура на Манхатън започна ново разследване. Според следователите Тръмп е възстановил на адвоката си изразходваните пари. На 4 април 2023 г. съд в Ню Йорк повдигна обвинения срещу Тръмп по делото за плащания на Даниелс.

 

 

 

Тръмп е замесен и в няколко други дела, включително щурма на Капитолия, неправилно съхранение на секретни документи и намеса в президентските избори в САЩ през 2020 г.

САЩ

More in САЩ

fbr-e-planiralo-ubiistvoto-tramp-po-991

Американски конгресмен: ФБР е планирало убийството на Тръмп по заповед на Байдън

май 22, 2024
милиардер

По 1-2 банки ще фалират на седмица, предупреди американски милиардер

май 16, 2024
Image_17810205_40_0

САЩ: Има вероятност да влезем в конфликта между Русия и Украйна с наши военни

май 6, 2024
байдъъън

Der Spiegel разтърси света с огромна бомба за Байдън!

май 6, 2024
ezgif-7-2f65cc1242

САЩ разпалват войната в Украйна с нова помощ за Киев от $61 млрд., очакват Москва да развее бял байрак

април 20, 2024
хилари тръмп768x432

Хилари Клинтън: Гласуването за Тръмп е гласуване за Путин

март 13, 2024