Криминално

57-годишен пловдивчанин е в неизвестност от 6 месеца, апартаментите му са продадени

57-годишен пловдивчанин е в неизвестност от 6 месеца, апартаментите му са продадени

 

пловдивчанин

 

Според негов познат мъжът не искал да се разделя с никое от жилищата си, макар да нямал пари

 

57-годишният Иван Кацаров от пловдивския квартал „Кючук Париж“ е в неизвестност близо 6 месеца. Братовчед му, който живее в САЩ, го е чувал последно по Коледа и се притеснява, че може да е станал жертва на имотна измама. Пловдивчанинът имал 3 наследствени апартамента, които са продадени за 53 хил. евро, предаде БиТиВи.

 

 

 

Кацаров останал сам през 2007 г., когато майка му починала. Бил зависим към алкохол. Няма братя и сестри, не се е женил и няма деца. Поддържал връзка само с братовчед си и сина му, като се виждали веднъж годишно.

 

 

„Като си дойда в България, обикновено го взимах при мен на топло, да го нахраним. Просто съм гледал да му помогна“, разказва мъжът, който също се казва Иван. Синът му се обаждал на изчезналия пловдивчанин, но телефонът бил спрян. „Викам му: „Иди малко там през махалата, да видиш какво става“. И така синът ми подаде сигнал“, обяснява братовчедът на Иван.

 

 

 

Съседите на Кацаров също не са го виждали след Коледа. Някои от тях пробвали да подадат сигнал за изчезването му в Първо районно управление, но им казали, че няма как, защото не са близки роднини. Хората го описват като добър човек, който не създавал проблеми. Макар да пиел, бил кротък.

 

 

„Бяхме добри приятели, идваше при мен, давах му закуски. Предлагах му да си продаде единия апартамент, да живее като хората. Той обикаляше, събираше шишета и викаше нищо няма да продам. Отиваше там да работи за 5 лева, и като му отворя темата да продаде единия апартамент, за да живее, обръща темата. Той не искаше чисто и просто да продава нищо“, обясни познат на Иван Кацаров.

 

 

Въпреки това трите му жилища са били продадени през октомври м.г. на една и съща фирма за 100 хиляди лв. Сумата е била преведена в новооткрита сметка. Полицията разследва продажбите.

 

 

Последно Иван живеел в апартамент на ул. „Васил Ихчиев“. Негов съсед разказва, че почти всеки ден го взимала кола с немска регистрация.

 

 

Няма данни Кацаров да е напускал страната. Не са го виждали и в Брацигово и Равногор, където също имал имоти. Братовчед му моли всеки, който има някаква информация за него, да се обади в полицията.

 

24 часа

Криминално

More in Криминално

ezgif-7-9829810ebe

Жертвата на стрелбата в София е ясна, не е случаен човек, а причината – уреждане на сметки

юли 4, 2024
Image_18287188_40_0

Ексклузивна новина: Известният продуцент Нико Тупарев е арестуван!

юни 27, 2024
zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024