СВЯТ

Бивш енергиен министър на Украйна: Отивайте на село, където има дърва за огрев! ВИДЕО

Бивш енергиен министър на Украйна: Отивайте на село, където има дърва за огрев! ВИДЕО

78_tn

 

 

 

Бившият украински министър на енергетиката Иван Плачков съветва украинците да се запасят с дърва за огрев и дори да идат на село, където има такива. Причина за това е тежката ситуация с енергийната система в страната след руските удари. 

 

 

 

 

КритичноБГ припомня, че днес в цяла Украйна са въведени извънредни прекъсвания на електрозахранването. Това съобщи главният изпълнителен директор на украинската енергийна компания YASNO DTEK Сергей Коваленко. Той не уточни кога ще бъдат отменени извънредните прекъсвания на електрозахранването и призова украинците да не използват прекалено често осветлението у дома.

 

 

 

„От сутринта са в сила аварийни изключвания в цялата страна. Графиците не са в сила. Бъдете внимателни“, написа Каваленко, цитиран от News.ru.

 

 

 

По-рано кметът на Харков Игор Терехов заяви, че разработените от компанията „Укренерго“ графици на прекъсванията на електрозахранването в Харковска област не издържат поради претоварване на енергийната система. Ситуацията с електрозахранването на града ще бъде стабилизирана с помощта на оборудване, което не е налично в страната. Политикът изрази надежда за подкрепа от страна на съюзниците.

 

 

 

Бившият енергиен министър заяви: „Ситуацията е много тежка. Съветвам много хора да потърсят приятели и познати в селата и областни центрове, където има традиционно отопление с дърва за огрев, така че през зимата да има възможност да отидат там поне за няколко седмици.

 

 

 

 

Като цяло ситуацията в енергийната система на Украйна през отоплителния сезон ще бъде много застрашителна. Сега положението е критично, а през зимата може да бъде катастрофално.

 

 

 

Видеото може да проследите през линка по-долу:

kritichno.bg

СВЯТ

More in СВЯТ

1522765857

МВнР на Русия: Каквато и техника да вкара Западът в Украйна, нашите войски ще я смелят!

юни 3, 2024
мазда

Всички собственици на „Тойота“, „Мазда“, „Хонда“, „Сузуки“ и „Ямаха“ са предупредени: Япония разкри голяма измама с колите

юни 3, 2024
768x432

Знаменателна реч на Орбан пред стотици хиляди унгарци: Европа се готви за война! НЯМАМЕ РАБОТА на руския ФРОНТ!

юни 1, 2024
ezgif-1-7d9d6a74b8

Русия удари енергийни обекти, складове със западно оръжие и военно летище, подготвяно за база на Ф-16 в Украйна

юни 1, 2024
226b9602ac10346b7078d1ac9640f7db

Тъкър Карлсън след присъдата на Тръмп: Той ще спечели президентските избори, ако не го убият

май 31, 2024
image_870x_652927a0a5bcd

Внесоха иск в Международния наказателен съд срещу Урсула Фон дер Лайен

май 30, 2024