Криминално

Ексклузивна новина: Известният продуцент Нико Тупарев е арестуван!

Ексклузивна новина: Известният продуцент Нико Тупарев е арестуван!

 

Image_18287188_40_0

 

 

Телевизионният продуцент Нико Тупарев е задържан!

 

 

По данни от вътрешен източник на Narod.bg, пожелал анонимност, Тупарев години наред се е ползвал с чадър в съдебната система и прокуратурата, благодарение на който е извършвал злоупотреби, които сега излизат наяве.

Преди време КЗК се самосезира за извършените от Тупарев и неговите съдружници Мая Тодорова, Радослав Тушев и Витомир Саръиванов мащабни източвания на продуцентската фирма „Олд Скул” в Нова ТВ и bTV и образува производство за забрана на нелоялна конкуренция под номер 389 от дата 14.05.2024г., пише „Народ“.

 

 

Криминалисти и независими експерти предвиждат, че следващите лица, към които прокуратурата и Темида ще се насочат, са именно партньорите на Тупарев – Мая Тодорова, Радослав Тушев и Витомир Саръиванов, за участието им в мащабните разследвани схеми на Тупарев.

 

 

От набраните от КЗК над 400 страници доказателства става ясно, че Нико Тупарев, е източвал чрез сложна финансово-юридическа схема чрез поставени свои фирми милиони левове от телевизионните предавания „Ергенът”, „Биг брадър”, „ВИП брадър”, „Денсинг старс”, „Стани богат”, „Игри на волята”, „Черешката на тортата”, „Хелс кичън”, „Моята звездна кухня със Силвена Роу” и много други. Разследва се дали самите Нова и bTV са участвали в измамната практика.

 

 

 

Нико Тупарев е реализирал схемите, по които се работи, със съдружниците си Мая Тодорова и Радослав Тушев във фирмите „Еф Хикс Камера” ООД и „Репъблик ъф Кънтент” ООД, където Мая Тодорова и Радо Тушев имат по 20%, а Тупарев 60% и с фирмата „Ту Бай Ту” ООД, където Тупарев партнира с Витомир Саръиванов в съотношение 50/50.

 

 

С фирмата „Репъблик ъф Кънтент” ООД и „Еф Хикс Камера” ООД Тупарев, Мая Тодорова и Радослав Тушев ежегодно реализират формата „Ергенът“, „Денсинг старс“, „Стани богат“ и „Хелс кичън“ в bTV и Нова, а с „Ту Бай Ту” ООД Тупарев и Витомир Саръиванов правят „Игри на волята“ в Нова.

 

 

Блиц

Криминално

More in Криминално

пловдивчанин

57-годишен пловдивчанин е в неизвестност от 6 месеца, апартаментите му са продадени

май 19, 2024
zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024