Европа

Орбан: Брюкселските бюрократи искат тази война, смятат я за своя и искат да победят Русия

Орбан: Брюкселските бюрократи искат тази война, смятат я за своя и искат да победят Русия

1010x570

 

 

 

Ръководството на Европейския съюз се опитва да въвлече страните от общността във военни действия в Украйна, за да бъде победена Русия, въпреки че Европа търпи само загуби от това и няма сили и средства да го направи. Това мнение изрази унгарският премиер Виктор Орбан в статия, публикувана във вестник Magyar Nemzet, съобщава ТАСС.

 

 

 

Той отбеляза, че сега европейците „вместо мир, ред и развитие са изправени пред война, миграция и стагнация“. „Ситуацията се влошава от факта, че брюкселската бюрокрация, живееща в балона, взе редица лоши политически решения през последните години. Европа все повече е въвлечена във война, в която континентът не печели нищо, но лесно може да загуби всичко“, отбеляза унгарският премиер.

 

 

 

Според него ръководството на ЕС в Брюксел „не съжалява за нищо, когато става дума за война“. „Брюкселските бюрократи искат тази война, смятат я за своя и искат да победят Русия. Пари от европейски граждани непрекъснато се наливат в Украйна, санкциите удариха европейски компании, доведоха до нарастваща инфлация и лишиха милиони европейци от прехраната им“, пише Орбан.

 

 

 

„Преходът към зелена икономика беше оставен настрана. Днес Европа използва повече въглища и цените на енергията са по-високи, отколкото преди пет години. Европейските фермери протестират срещу ежедневните загуби, докато украинските селскостопански продукти със съмнително качество се продават на дъмпингови цени без ограничения“, изтъкна Виктор Орбан.

 

 

 

„Самият факт на кризата и ескалацията на военната ситуация, много преди изборите за Европейски парламент, ясно показа, че Европа има нужда от промяна“, заключи Орбан.

 

Гласове

Европа

More in Европа

Image_18273284_40_0

ЕК: България не е готова за приемането на еврото

юни 26, 2024
IMAGE_18269465_611_0

ЕК: Блокирането на европейски медии от Москва е абсурдна мярка, нашите са независими, руските – пропагандни

юни 25, 2024
1010x570

Орбан призова Фон дер Лайен да бъде сменена

юни 24, 2024
ЕК768x432

Унищожителен доклад на Брюксел: България значително закъснява с изпълнението на ПВУ

юни 20, 2024
трима

Politico: Макрон и Шолц не успяха да осигурят втори мандат на Урсула фон дер Лайен. Битката продължава

юни 18, 2024
dbf7fcc57_djordja-meloni-bgnes1

Украински преводач в Швейцария вкара в речта на Мелони заплахи към Русия, които не е казвала

юни 17, 2024