Политика

Освиркаха Урсула в Пловдив, докато с Борисов клеймяха мощно Путин на приказки!

Освиркаха Урсула в Пловдив, докато с Борисов клеймяха мощно Путин на приказки!

 

960x540

 

 

Урсула цитира Ботев за “европейските ценности”!

 

Голямо представление изнесоха в Пловдив Борисов и Урсула фон дер Лайен. Тя го беше отписала през по-голямата част от мандата си, докато ГЕРБ беше в немилост, и си другаруваше с Кирил Петков.

 
Президентът на ЕНП Манфред Вебер се обърна към Бойко, Мария, Урсула със „Здравейте, приятели, здравейте България“ на български. Той говори за значението на България в ЕНП и за ролята на Борисов като премиер и лидер. За ролята на Мария Габриел като вицепремиер, външен министър и европейски комисар. Той пожела също България и Румъния скоро да станат пълноправни членове на Шенген.

 

 

Трябва да се събудим и да спрем Путин, каза още Вебер в опит да събуди заспалите европейци.

Водачът на ЕНП и председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен благодари на изправилите се на крака над 3500 пловдивчани на Античния театър с просълзени очи.

 

 

За мен е висока чест да говоря пред вас в деня на Вашия национален герой Христо Ботев, каза Лайен.

Поетът, революционерът, който умря за свободата и независимостта на България, каза фон дер Лайен.

 

 

Нашите европейски ценности обаче са отново под заплаха – както от крайното дясно, така и от крайното ляво. Имената им са различни, но целта им е една – искат да разрушат нашата Европа.

Но ние няма да им позволим, защото заедно ще сме силни, каза Урсула фон дер Лайен.

 

 
Тя благодари на Бойко Борисов за твърдата подкрепа за Украйна. Помощта на България за Украйна може да се използва на фронта и това е за сигурността на цяла Европа. Благодаря, България, че остана силна! – каза фон дер Лайен.

Нуждаем се от силна военна индустрия. Европа трябва да е способна да защити хората си и ще работя за това през следващия си мандат, скъпи приятели, подчерта Урсула фон дер Лайен.

 

 

Колегите от „Възраждане“ протестират, но не знаят за какво. Искат тези 3 години хаос да продължат, каза лидерът на ГЕРБ по повод протестите около Античния театър.

Чух толкова заклинания, че не виждам как ще се получи стабилно правителство след 9 юни, заяви в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Ако не проявим политическа зрялост, нищо няма да се получи и след 9 юни, заяви Борисов и подаде ръка към ПП и ДБ за коалиция след другата седмица.

 

 

 

„Чух толкова заклинания и самохвални изказвания, не знам как ще има стабилно правителство след 9-ти. Ние обичаме конкуренцията, но не на база кой може повече да свири, а кой предлага повече решения. Затова ние предлагаме европейски решения“, каза още лидерът на ГЕРБ.

 

 

 

В речта си лидерът на ГЕРБ специално подчерта, че няма да допусне Кремъл да се меси в избора на патриарх. „Ние имаме 11 века автокефалия и никой не може да се меси в избора на патриарха. Ние не се месим, но и не позволяваме на никой отвън да го прави“, категоричен беше Борисов.

 

 

 

„Вчера ти завидях Урсула, че беше на Уембли, че гледа Борусия Дортмунд и Реал Мадрид. В Пловдив изграждаме два стадиона“, с усмивка смени темата лидерът на ГЕРБ.

bnews.bg

Политика

More in Политика

президент

Радев: Нашите евроатлантици са страхливички. Ако оставим на тях, те с охота биха пратили всички българи на фронта

юни 3, 2024
зеля

Откъде ще излитат украинските F-16, ако Русия унищожи пистите им: от България, Румъния, Полша?

юни 2, 2024
аец

АЕЦ „Козлодуй“ прекратява договора с Русия за доставка на ядрено гориво, заредиха американско

май 29, 2024
румен

Радев: Всички държави-членки на НАТО по един или друг начин са въвлечени във войната. В ход е ескалация

май 27, 2024
столт

Столтенберг от София: НАТО няма да участва във войната в Украйна, войски няма да пращаме

май 27, 2024
глава

Главчев ще разговаря на 4 очи с шефа на НАТО Столтенберг, военният Запрянов обяви България за „щит срещу руската заплаха“

май 26, 2024