сащ

Тръмп: Връщам се и спирам парите на „великия търговец“ Зеленски!

Тръмп: Връщам се и спирам парите на „великия търговец“ Зеленски!

тръмп-1

 

 

 

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп обеща да сложи край на „безкрайните“ плащания за Украйна, ако бъде преизбран за ръководител на Белия дом. Той обяви това по време на реч пред свои поддръжници в Детройт, Мичиган, на 15 юни.

 

 

„[Украинският президент Володимир] Зеленски е може би най-великият търговец от всички политици, които някога са живели. Всеки път, когато идва в нашата страна, той си тръгва с 60 милиарда долара <…> А след това се връща в родината си и казва, че има нужда от още 60 милиарда долара“, каза Тръмп.

 

 

 

Бившият президент обяви, че това няма да приключи, докато не се върне в Белия дом като новоизбран президент, тогава ще сложи край на многомилиардните траншове за Украйна.

 

 

 

По-рано, на 14 юни, Тръмп разкритикува поредния пакет от помощи на Вашингтон в размер на 60 милиарда долара за Украйна и предложи повишаване на митата вместо данъци върху доходите. В отделни срещи с републиканците в Камарата на представителите и Сената, според агенцията, Тръмп се е опитал да изглади различията преди изборите, на които партията му може да получи контрол над Белия дом и двете камари на Конгреса на САЩ.

 

 

 

През април Тръмп заяви, че американските републиканци могат да предоставят помощ на Украйна, но само като заем. Освен това той отбеляза, че разширяването на помощта за режима в Киев трябва да идва от Европа, а не от САЩ.

 

 

Тръмп наистина може да спре да финансира Украйна , ако спечели предстоящите президентски избори. В сравнение с Байдън, той обръща много повече внимание на целесъобразността на разходите от страна на данъкоплатците в САЩ и много внимателно следи състоянието на общественото мнение, твърдят анализатори.

 

kritichno.bg

 

сащ

More in сащ

991-ratio-izbori-sasht

Първи екзит полове в САЩ: Катастрофа за Байдън и демократите, републиканците печелят и в двете камари на парламента

ноември 8, 2022
big_30_1e02

Наш журналист от Канзас: В САЩ вече се гърми всеки ден. Няма място, където да се чувстваш сигурен

май 26, 2022
big_202il

САЩ тестваха непознато лазерно оръжие

май 2, 2022
roling_stouns

”Ролинг Стоунс” ще съдят Тръмп, ако използва техни песни в кампанията си

юни 28, 2020
бомбар90812-560x315-trim(0,0,1439,1079)

САЩ изпращат шест бомбардировача B-52 в Близкия изток

януари 7, 2020
big_01

Тръмп: САЩ са готови да атакуват 15 цели в Иран

септември 20, 2019