Европа

Украински преводач в Швейцария вкара в речта на Мелони заплахи към Русия, които не е казвала

Украински преводач в Швейцария вкара в речта на Мелони заплахи към Русия, които не е казвала

 

dbf7fcc57_djordja-meloni-bgnes1

 

 

 

Медиите в Украйна като УНИАН и редица други чужди медии, които използват украинските като свой източник на информация, съобщиха, че италианският премиер Джорджа Мелони на срещата на Зеленски в Швейцария е заплашила Русия със следните думи: „Ако Русия не се съгласи с условията за мирно уреждане на войната в Украйна, тя ще бъде принудена да се предаде”.

 

 

 

Джорджа Мелони никога не е казвала подобни думи, става ясно от видео от срещата, както и пълния текст на речта й, публикувани на сайта на италианското правителство.

 

 

Точните думи на Мелони са: „Ако Украйна не можеше да разчита на нашата подкрепа и следователно щеше да бъде принудена да се предаде“. Оказва се, че въпросните думи, заплаха към Русия, са сгрешен превод на украинския преводач на срещата в Швейцария и италианският премиер никога не е казвала подобна закана.

 

 

Тъй като Мелони говори на английски език, грешката в превода бързо беше разкрита в социалните мрежи. Това видео показва какво казва Мелони на английски език.

 

 

 

 

 

 

А това е видеото със сгрешения украински превод на думите й. Мелони въобще не споменава Русия, но украинският преводач вкарва въпросната заплаха към Русия в изказването на държавния глава на Италия.

 

 

 

 

 

 

 

Антон Герашченко, съветник на вътрешния министър на Украйна (2021-2023 г.), призна за гафа в социалната мрежа X/Twitter, тъй като ден по-рано той публикува сгрешения украински превод с текст към видеото, който гласи: „Истински силно изказване, благодаря!“

 

 

След като грешката беше разкрита в коментари под поста му, той публикува верния превод и написа: „Извинете за объркването. Мисля, че преводачът трябва да е превеждал наизуст и е вложил най-съкровеното желание на всички украинци в изявлението на премиера Мелони“.

 

obektivno.bg

 

Европа

More in Европа

dbf7fcc57_djordja-meloni-bgnes1

И Джорджа Мелони изкукурига: Ако Русия не се съгласи с условията, ние ще я принудим да се предаде

юни 16, 2024
швейц

Десетки страни, сред които тези от БРИКС и Ватикана, отказаха да подпишат декларацията на конференцията на Зеленски в Швейцария

юни 16, 2024
европарламент

Имаше ли „наказание“ на изборите за Европарламент

юни 10, 2024
phpm86xub_559x345

Макрон разпусна парламента и обяви нови избори, след като Льо Пен го надви с двоен резултат

юни 9, 2024
1010x570

Орбан отново предупреди: Западът е опасно близо до точка без връщане назад в конфликта в Украйна

юни 7, 2024
борел

Страшно е: Борел се оплака, че „дългата ръка на Москва“ клевети ЕС по цял свят на над 20 езика

юни 4, 2024