ОБЩЕСТВО

Хотелиер от Слънчака избухна: Няма хора! Освен всичко останало са тъпоглави, не се подават на обучение

Хотелиер от Слънчака избухна: Няма хора! Освен всичко останало са тъпоглави, не се подават на обучение

налбантов

 

 

Хотелиерите коментират, че ще останат без работна ръка заради забавяне на визите за работниците от трети страни. Заместник-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Веселин Налбантов заяви пред Bulgaria ON AIR, че държавата неглижира туризма като отрасъл.

 

 

„Възмутен съм. Консулски отдели в Делхи казват, че дори нямат компютър. Няма административен капацитет в МВнР. Готови сме да помогнем на Външното министерство с кадри, да изпратим хора от бранша“, коментира той в Bulgaria ON AIR.

 

 

 

Веселин Налбантов алармира, че няма работници в България и даде следния пример: През 1990 година 12-13 хил. души са обслужвали КК „Слънчев бряг“. В момента той се е разширил над 200 пъти и трябва да се обслужва от 200 хил. работници, но няма откъде да дойдат.

 

 

 

„Няма хора. Освен всичко останало са и тъпоглави, не се поддават на обучение. Трябва да има обучени и възпитани хора с лична хигиена. Тази година ще я избутаме някак, но Министерството на туризма трябва да има стратегия. Трябва да има устойчивост и 5-10 години да има един министър. Ако загубим тази ниша с туризма, какво остава в България – нищо! Сега чакаме и учим неграмотни хора“, настоя Налбантов.

 

 

 

Събеседникът е категоричен, че не може повече да се работи на парче и туризмът трябва да бъде приоритетен отрасъл.

 

 

 

„Не можем младите хора да ги ползваме тук, защото започва да учат за есента да бъдат студенти. Не може до 15-20 юни да учат. Нашата работа е за интелигентни и млади хора, не е тежка“, каза още Налбантов и допълни, че цените са същите като миналогодишните, но туристи няма.

 

 

 

„Слънчев бряг бъка от геотермална вода. Трябва да изкараме тази вода и да станем най-големият СПА център на Балканите. Има живот в туризма, но всички трябва да се мобилизираме“, завърши заместник-председателят на БХРА.

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

клаудия

Соломон Паси и Даниел Лорер се обявиха за роднини на новата президентка на Мексико Клаудия Шейнбаум

юни 4, 2024
нато-армия

The Telegraph: НАТО разработва план за прехвърляне на US войски при война с Русия, включително и през България

юни 4, 2024
президент

Радев: Нашите евроатлантици са страхливички. Ако оставим на тях, те с охота биха пратили всички българи на фронта

юни 3, 2024
мазда

Всички собственици на „Тойота“, „Мазда“, „Хонда“, „Сузуки“ и „Ямаха“ са предупредени: Япония разкри голяма измама с колите

юни 3, 2024
960x540

Освиркаха Урсула в Пловдив, докато с Борисов клеймяха мощно Путин на приказки!

юни 2, 2024
зеля

Откъде ще излитат украинските F-16, ако Русия унищожи пистите им: от България, Румъния, Полша?

юни 2, 2024